|
I ŚNIADANIE
- Ryż na mleku 300ml (A:MLE)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Kiełbasa biała wieprzowa na ciepło 100g (A: GLU,SOJ)
- Jajko gotowane na twardo 1szt 50g(A: JAJ)
- Ćwikła z chrzanem 15g
- Babka piaskowa 60g (A: GLU.JAJ,MLE)
- Sałata masłowa 10g
- Papryka 70g
- Żurek( włoszczyzna, żurek w płynie, kości wieprzowe, śmietana, czosnek, majeranek, sól, pieprz czarny, chrzan) 250ml (A: GLU,MLE,SEL,SO2)
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Jogurt naturalny 1szt 150g (A: MLE)
|
|
OBIAD
- Rosół z makaronem (korpus z kurczaka, marchewka, pietruszka korzeń, seler, por, makaron gniazda, cebula, natka pietruszki, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie) 350ml (A: GLU,JAJ,SEL)
- Udko z kurczaka pieczone (udko z kurczaka, papryka słodka, oregano, bazylia, tymianek, olej rzepakowy, sól , pieprz czarny) 200g
- Marchew oprószana (mąka pszenna ,masło, sól) 150g (A: GLU,MLE)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Kompot owocowy ( śliwki, agrest, truskawki, wiśnie, porzeczka, rabarbar, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasztet drobiowy zapiekany 50g (A: GLU,SOJ,MLE)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU,)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pomidor 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2912,8kcal
- Białko ogółem: 125g
- Tłuszcz ogółem: 104,5g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 41,8g
- Węglowodany ogółem: 342,8g
- Cukry: 101,6g
- Błonnik pokarmowy: 33,2g
- Sód: 1611,1mg
- Sól:4,02g
|