|
I ŚNIADANIE
- Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A:MLE)
- Szynka delikatesowa drobiowa 50g (A: GLU,SOJ,MLE )
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pomidor plastry 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
|
|
OBIAD
- Rosół z makaronem (korpus kurczaka, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: GLU,SEL,JAJ)
- Udko z kurczaka pieczone (udko z kurczaka, tymianek, bazylia, oregano, olej, pieprz, sól ) 200g
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Marchew plastry ( marchew plastry, mąka pszenna, masło) 150g (A:GLU,MLE)
- Kompot owocowy ( truskawka, malina, czarna i czerwona porzeczka, jagoda, borówka, jeżyna, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta z jajka ze szczypiorkiem 80g (A: JAJ,GOR)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Ogórek świeży plastry 70g
- Sałata 10g
- Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (A: GLU,MLE)
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2512,5kcal
- Białko ogółem: 110,6g
- Tłuszcz ogółem: 88,1g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 31,2g
- Węglowodany ogółem: 329,3g
- Cukry: 97,3g
- Błonnik pokarmowy: 34,6g
- Sód: 1411,1mg
- Sól: 3,53g
|