Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij


Regionalny Szpital w Kołobrzegu

06.04.2025 - Niedziela

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A:MLE)
  • Szynka delikatesowa drobiowa 50g (A: GLU,SOJ,MLE )
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jabłko 1szt. 150g
 

OBIAD

  • Rosół z makaronem (korpus kurczaka, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: GLU,SEL,JAJ)
  • Udko z kurczaka pieczone (udko z kurczaka, tymianek, bazylia, oregano, olej, pieprz, sól ) 200g
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Marchew plastry ( marchew plastry, mąka pszenna, masło) 150g (A:GLU,MLE)
  • Kompot owocowy ( truskawka, malina, czarna i czerwona porzeczka, jagoda, borówka, jeżyna, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z jajka ze szczypiorkiem 80g (A: JAJ,GOR)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (A: GLU,MLE)

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2512,5kcal
  • Białko ogółem: 110,6g
  • Tłuszcz ogółem: 88,1g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 31,2g
  • Węglowodany ogółem: 329,3g
  • Cukry: 97,3g
  • Błonnik pokarmowy: 34,6g
  • Sód: 1411,1mg
  • Sól: 3,53g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-04-08 06:41przez:
Opublikowano:0000-00-00 06:45przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-04-08 06:41przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:227

Rejestr zmian

  • [2025-04-08 06:41:18]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści