 |
I ŚNIADANIE
- Kasza jaglana na mleku 300ml (A: MLE)
- Szynka delikatesowa drobiowa 50g (A;GLU,SOJ,MLE)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Papryka świeża 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Jogurt naturalny z jabłkiem 200ml (A: MLE,SO2)
|
 |
OBIAD
- Zupa brokułowa z ziemniakami(korpus z kurczaka, włoszczyzna, brokuł, ziemniaki śmietanka, natka pietruszki, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna) 350ml (A: MLE,SEL)
- Filet drobiowy pieczony z ziołami w sosie koperkowym ( pierś z kurczaka, oregano, bazylia, koperek, mąka pszenna, śmietana, bazylia, sól, pieprz czarny, papryka słodka, olej rzepakowy) 100g/150g (A: MLE,GLU)
- Ryż na sypko 200g
- Surówka z marchwi i jabłka z jogurtem naturalnym (marchew ,jabłko, jogurt naturalny) 150g (A:MLE)
- Kompot owocowy ( śliwki, agrest, truskawki, wiśnie, porzeczka, rabarbar, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta z soczewicy (soczewica czerwona, cebula, czosnek, , natka pietruszki, olej rzepakowy, musztarda, ketchup, sól, pieprz czarny) 80g(A: GOR)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU,)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Ogórek kiszony 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2100,8kcal
- Białko ogółem: 92,3g
- Tłuszcz ogółem: 51,1g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 21,1g
- Węglowodany ogółem: 320,5g
- Cukry:76,3g
- Błonnik pokarmowy: 32,6g
- Sód: 1590,2mg
- Sól: 3,98g
|