Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij


Regionalny Szpital w Kołobrzegu

03.04.2025 - Czwartek

I ŚNIADANIE

  • Kasza jaglana na  mleku 300ml (A: MLE)
  • Ser żółty 50g (A: MLE)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Kefir 1szt. 150ml (A: MLE)

OBIAD

  • Zupa szpinakowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, szpinak, makaron, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A:GLU,JAJ,SOJ,MLE, SEL)
  • Sznycel mielony wieprzowy z pieczarkami - półmięsny, smażony (łopatka wieprzowa, pieczarki, bułka wrocławska, mąka pszenna, jajko, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) 100g (A: GLU,JAJ)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Sałata lodowa z marchewką i olejem rzepakowym150g
  • Kompot owocowy ( truskawka, malina, czarna i czerwona porzeczka, jagoda, borówka, jeżyna, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Polędwica drobiowa 60g (A: GLU,SOJ,MLE)
  • Chleb zwykły 2szt  50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie  15g
  • Pasta z cukinii z koperkiem 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2143,2kcal
  • Białko ogółem: 79g
  • Tłuszcz ogółem: 76,8g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 27,3g
  • Węglowodany ogółem: 296,7g
  • Cukry: 73,8g
  • Błonnik pokarmowy: 28,3g
  • Sód: 1574mg
  • Sól: 3,93g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-04-03 07:36przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:11przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-04-03 07:36przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:230

Rejestr zmian

  • [2025-04-03 07:36:07]Gracjan TyczyńskiInformacje