|
I ŚNIADANIE
- Płatki owsiane na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
- Pasztet Jana wieprzowy 60g (A: GLU,SEL,GOR)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Papryka świeża paski 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Budyń waniliowy (mleko, budyń, cukier) 200ml (A: GLU,MLE,)
|
|
OBIAD
- Zupa jarzynowa z ziemniakami (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, kalafior, brokuł, śmietanka, natka pietruszki, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna) 350ml (A: MLE,SEL)
- Zraz drobiowo – wieprzowy mielony w sosie koperkowym- duszony (mięso gulaszowe drobiowe, łopatka wieprzowa, koper, cebula , jajko, mąka pszenna, śmietanka, sól , pieprz) 100g/150ml (A: GLU,JAJ,SOJ,MLE)
- Sałatka z buraczków z cebulą z olejem rzepakowym(buraki, natka pietruszki, cebula, olej rzepakowy, sól, cukier, kwasek cytrynowy)150g
- Kasza jęczmienna 200g (A: GLU)
- Kompot owocowy ( śliwki, agrest, truskawki, wiśnie, porzeczka, rabarbar, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Twaróg w kawałku 50g (A: MLE)
- Szynka wieprzowa zielonogórska 20g (A: GLU,SOJ,MLE,SEL)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Rzodkiewka czerwona 60g
- Sałata masłowa 20g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2 383,8kcal
- Białko ogółem: 94,5g
- Tłuszcz ogółem: 68,6g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 25,3g
- Węglowodany ogółem: 367,6g
- Cukry:123,4g
- Błonnik pokarmowy: 42,6g
- Sód: 1 325,5mg
- Sól: 3,31g
|