 |
I ŚNIADANIE
- Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
- Pasta twarogowa z natką pietruszki 80g (A: MLE)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Rzodkiewka czerwona 60g
- Sałata 20g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Jogurt naturalny 1szt 150g (A: MLE)
|
 |
OBIAD
- Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: GLU,JAJ,SEL)
- Gołąbek leniwy duszony w sosie pomidorowym duszony (łopatka wieprzowa, kapusta biała, cebula, ryż, mąka pszenna, przecier pomidorowy, jajo, śmietanka, sól, pieprz) 100g/100ml (A: GLU,JAJ,MLE)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Brokuły gotowane na parze 150g
- Kompot owocowy ( truskawka, malina, czarna i czerwona porzeczka, jagoda, borówka, jeżyna, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta z makreli wędzonej (makrela wędzona, jaja, cebula, majonez, ketchup, sól, pieprz) 80g (A:JAJ, RYB,GOR)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Biała rzodkiew plastry z koperkiem 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2035,5kcal
- Białko ogółem: 78,2g
- Tłuszcz ogółem: 55,9g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 23g
- Węglowodany ogółem: 314,5g
- Cukry: 70,3g
- Błonnik pokarmowy: 32,7g
- Sód: 2262,2mg
- Sól: 5,66g
|