Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij


Regionalny Szpital w Kołobrzegu

09.04.2025 - Środa

I ŚNIADANIE

  • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
  • Pasta twarogowa z natką pietruszki 80g (A: MLE)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Rzodkiewka czerwona 60g
  • Sałata 20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jogurt naturalny 1szt 150g (A: MLE)

OBIAD

  • Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: GLU,JAJ,SEL)
  • Gołąbek leniwy duszony w sosie pomidorowym duszony (łopatka wieprzowa, kapusta biała, cebula, ryż, mąka pszenna, przecier pomidorowy, jajo, śmietanka, sól, pieprz) 100g/100ml (A: GLU,JAJ,MLE)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Brokuły gotowane na parze 150g
  • Kompot owocowy ( truskawka, malina, czarna i czerwona porzeczka, jagoda, borówka, jeżyna, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z makreli wędzonej (makrela wędzona, jaja, cebula, majonez, ketchup, sól, pieprz) 80g (A:JAJ, RYB,GOR)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Biała rzodkiew plastry z koperkiem 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2035,5kcal
  • Białko ogółem: 78,2g
  • Tłuszcz ogółem: 55,9g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23g
  • Węglowodany ogółem: 314,5g
  • Cukry: 70,3g
  • Błonnik pokarmowy: 32,7g
  • Sód: 2262,2mg
  • Sól: 5,66g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-04-10 07:15przez:
Opublikowano:0000-00-00 12:58przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-04-10 07:15przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:224

Rejestr zmian

  • [2025-04-10 07:15:47]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści