 |
I ŚNIADANIE
- Ryż na mleku 300ml (A:MLE)
- Polędwica drobiowa 50g (A: GLU,SOJ,MLE)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Rzodkiewka biała z koperkiem 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Kisiel z tartym jabłkiem 200ml (A: GLU)
|
 |
OBIAD
- Zupa ogórkowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, jarzynka naturalna) 350ml (A: MLE, SEL)
- Gulasz mięsny wieprzowy duszony( łopatka wieprzowa, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól , pieprz czarny, papryka słodka, ziele angielskie, liść laurowy)
200g (A: GLU)
- Kasza jęczmienna na sypko 200g(A: GLU)
- Surówka z kapusty czerwonej z olejem 150g(kapusta czerwona, natka pietruszki, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz czarny) 150g
- Kompot owocowy ( śliwki, agrest, truskawki, wiśnie, porzeczka, rabarbar, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta twarogowa ze szczypiorkiem( twaróg, mleko, szczypiorek, sól) 80g (A:MLE)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt 50g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Dynia gotowana 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2 302,3kcal
- Białko ogółem: 101g
- Tłuszcz ogółem: 68,7g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 24,1g
- Węglowodany ogółem: 333,2g
- Cukry: 100,3g
- Błonnik pokarmowy: 39,1g
- Sód: 1789,6mg
- Sól:4,47g
|