Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

Wrzesień 2025

Artykuły

  • 30.09.2025 - Wtorek

    I ŚNIADANIE

    • Kasza manna na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
    • Szynka wieprzowa zielonogórska 20g (A: GLU,SOJ,MLE,SEL)
    • Jajko gotowane na twardo 1szt. 50g (A: JAJ)
    • Chleb pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka świeża paski 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Sok pomarańczowy 200ml

    OBIAD

    • Barszcz czerwony z ziemniakami (kości wieprzowe, buraki, włoszczyzna, ziemniaki, śmietanka, majeranek, kwasek cytrynowy, sól, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, czosnek, jarzynka naturalna) 350ml (A: MLE,SEL)
    • Pierogi z serem twarogowym - gotowane (twaróg półtłusty, jajka, mąka pszenna, cukier waniliowy, olej rzepakowy, sól) 300g (A: GLU,JAJ,MLE)
    • Surówka z selera, marchwi i jabłka z jogurtem(seler, marchew, jabłko, jogurt naturalny) 150g (A: MLE, SEL, SO2)
    • Jogurt naturalny 100ml (A: MLE)
    • Kompot owocowy ( czarna porzeczka, truskawka, borówka, malina, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z białej fasoli (fasola biała, cebula, ketchup, musztarda, sól, pieprz czarny, włoszczyzna) 80g (A: GOR, SEL,SO2)
    • Chleb pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2283,5kcal
    • Białko ogółem: 88,8g
    • Tłuszcz ogółem: 47,7g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 17,2g
    • Węglowodany ogółem: 392,4g
    • Cukry: 113,3g
    • Błonnik pokarmowy: 46,2g
    • Sód: 1288,6mg
    • Sól: 3,22g
    Czytaj Więcej o: 30.09.2025 - Wtorek
  • 29.09.2025 - Poniedziałek

    I ŚNIADANIE

    • Makaron świderki na mleku 300ml (A: GLU,JAJ,MLE)
    • Polędwica drobiowa 50g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A:GLU )
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka biała 70g
    • Sałata  masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Koktajl mleczno-owocowy (jogurt naturalny, truskawki, cukier) 200ml (A: MLE)

    OBIAD

    • Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: GLU,JAJ,SEL)
    • Gołąbek bez zawijania duszony, wieprzowy, półmięsny w sosie pomidorowym (łopatka wieprzowa, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy, ryż, kapusta biała, jajko, cebula, olej rzepakowy, śmietanka, sól, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, jarzynka naturalna)) 100g/150ml  (A: GLU,JAJ,MLE)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Brokuły gotowane na parze 150g
    • Kompot owocowy ( czarna porzeczka, truskawka, borówka, malina, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z makreli wędzonej i jajka (makrela wędzona, jajko, natka pietruszki, cebula, ogórek kiszony, majonez, ketchup, pieprz czarny)  80g (A:RYB, JAJ, GOR) )
    • Chleb pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2143,9kcal
    • Białko ogółem: 83g
    • Tłuszcz ogółem: 59g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 21,3g
    • Węglowodany ogółem: 332,6g
    • Cukry: 84,8g
    • Błonnik pokarmowy: 37g
    • Sód: 1540,8mg
    • Sól: 3,85g
    Czytaj Więcej o: 29.09.2025 - Poniedziałek
  • 28.09.2025 - Niedziela

     

    I ŚNIADANIE

    • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
    • Ser żółty 50g (A: MLE)
    • Chleb pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A:GLU )
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka świeża paski 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Galaretka malinowa z jogurtem 220g (A: MLE)
     

    OBIAD

    • Zupa pieczarkowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, pieczarki, makaron świderki, śmietanka, natka pietruszki, sól, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, jarzynka naturalna) 350ml (A: GLU,JAJ,MLE,SEL)
    • Filet drobiowy pieczony w sosie z natką pietruszki (pierś z kurczaka , bazylia, oregano, papryka słodka, nać pietruszki, śmietana, mąka pszenna, sól , pieprz czarny) 100g/150g (A: GLU, MLE)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem (buraki, jabłka, olej rzepakowy, sól, cukier, kwasek cytrynowy) 150g
    • Kompot owocowy ( czarna porzeczka, truskawka, borówka, malina, cukier)  250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka szkolna wieprzowa drobiowa 60g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2153,9kcal
    • Białko ogółem: 108,1g
    • Tłuszcz ogółem: 59,2g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 21,7g
    • Węglowodany ogółem: 307,3g
    • Cukry: 97,2g
    • Błonnik pokarmowy: 36,1g
    • Sód: 1854mg
    • Sól: 4,64g
    Czytaj Więcej o: 28.09.2025 - Niedziela
  • 27.09.2025 - Sobota

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jaglana na mleku 300ml (A: MLE)
    • Pasta z twarogu ze szczypiorem( twaróg, mleko, szczypior, sól) 80g (A:MLE)
    • Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jogurt naturalny 1szt. 150g (A: MLE)
     

    OBIAD

    • Zupa z zielonego groszku z makaronem(kości wieprzowe, włoszczyzna, makaron świderek, zielony groszek mrożony, śmietanka, czosnek, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna )  350ml  (A: GLU,JAJ,SEL)
    • Rolada drobiowa pieczona, półmięsna w sosie koperkowym (filet z piersi kurczaka, łopatka wieprzowa, koperek, mąka, włoszczyzna, sól, pieprz)  100g/150ml (A: SEL,GLU)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka z rzepy, marchwi i jabłka z jogurtem (rzepa, seler, marchew, jabłko, jogurt, sól, pieprz) 150g (A:MLE)
    • Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Polędwica wieprzowa 60g (A: SOJ, MLE)
    • Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka tarta 60g
    • Sałata masłowa 20g
    • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml(A: GLU,MLE)

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2281kcal
    • Białko ogółem: 113,9g
    • Tłuszcz ogółem: 55,7g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 19,1g
    • Węglowodany ogółem: 344,5g
    • Cukry: 91,6g
    • Błonnik pokarmowy: 39,8g
    • Sód: 1210,4mg
    • Sól: 3,03g
    Czytaj Więcej o: 27.09.2025 - Sobota
  • 26.09.2025 - Piątek

    I ŚNIADANIE

    • Ryż na mleku 300ml (A:MLE)
    • Szynka wieprzowa zielonogórska 30g (A: SOJ,SEL,MLE.GOR,JAJ)
    • Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek zielony, nać pietruszki, majonez, sól, pieprz) 100g (A: JAJ,GOR,SEL)        
    • Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Budyń (mleko, budyń, cukier) 200ml (A: MLE,GLU)

    OBIAD

    • Zupa krupnik jęczmienny (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kasza jęczmienna, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: GLU,MLE,SEL)
    • Filet z dorsza smażony (filet z dorsza, mąka pszenna,  olej rzepakowy, sól , pieprz) 100g /100ml (A: GLU,MLE)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka z kapusty czerwonej i cebuli z olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Ser topiony 50g (A: MLE)
    • Polędwica drobiowa 20g (A: GLU,SEL,MLE)
    • Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2169,7kcal
    • Białko ogółem: 78,8g
    • Tłuszcz ogółem: 77,5g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 25,3g
    • Węglowodany ogółem: 295,3g
    • Cukry: 92,8g
    • Błonnik pokarmowy: 29,3g
    • Sód: 1585mg
    • Sól: 3,96g
    Czytaj Więcej o: 26.09.2025 - Piątek
  • 25.09.2025 - Czwartek

    I ŚNIADANIE

    • Kasza manna na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
    • Pasztet Jana wieprzowy 50g (A:GLU,SOJ,MLE,SEL,GOR,SO2)
    • Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Maślanka z czarną porzeczką 200ml (A:MLE)

    OBIAD

    • Rosół z makaronem (kurczak, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: GLU,SEL)
    • Pałki z kurczaka pieczone w ziołach (pałki z kurczaka, majeranek, rozmaryn, oregano, papryka słodka, olej rzepakowy, sól, pieprz) 200g A:GLU,OZI,SOJ,MLE,SEL,SO2)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Marchew oprószana (mąka pszenna ,masło, sól) 150g (A: GLU,MLE)
    • Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka wieprzowa szkolna 60g (A;GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2372,9kcal
    • Białko ogółem: 95,1g
    • Tłuszcz ogółem: 93,2g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 29,6g
    • Węglowodany ogółem: 304,5g
    • Cukry: 92,6g
    • Błonnik pokarmowy: 34,8g
    • Sód: 1228,2mg
    • Sól: 3,07g
    Czytaj Więcej o: 25.09.2025 - Czwartek

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-09-01 06:07przez:
Opublikowano:2025-09-01 07:08przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-09-30 07:07przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:751

Rejestr zmian

  • [2025-09-30 07:07:47]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-09-29 06:44:52]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-09-26 07:46:16]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-09-24 07:34:12]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-09-23 13:47:29]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-09-22 08:37:17]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-09-18 08:58:37]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-09-18 08:58:15]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-09-17 06:50:03]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-09-16 07:45:13]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-09-12 10:30:33]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-09-10 07:06:32]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-09-09 06:16:19]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-09-05 06:30:03]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-09-03 07:10:10]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-09-02 09:57:57]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-09-01 06:07:30]Gracjan TyczyńskiInformacje