Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

23.11.2024 - Sobota

 

I ŚNIADANIE

  • Makaron muszelki na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Szynka biała drobiowa 50g(A: 1,3,7,9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jogurt naturalny 1szt  150g (A: 7)
 

OBIAD

  • Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
  • Roladka drobiowa pieczona, półmięsna w sosie groszkowym (filet z piersi kurczaka cebula, łopatka wieprzowa, włoszczyzna, mąka pszenna, groszek zielony, śmietanka, sól, pieprz) 100g/150ml (A:1, 7, 9)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Surówka wielowarzywna ( marchew, pietruszka, seler, jabłka, śmietana)150g (A:7,9)
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z twarogu ze szczypiorkiem 80g (A: 7)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Rzodkiewka tarta 60g
  • Sałata 20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2069,9kcal
  • Białko ogółem: 95,1g
  • Tłuszcz ogółem: 51,5g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 17,9g
  • Węglowodany ogółem: 338,8g
  • Cukry: 58,6g
  • Błonnik pokarmowy: 35g
  • Sód: 1703mg
  • Sól: 4,26g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-11-24 22:35przez:
Opublikowano:0000-00-00 22:37przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-11-24 22:34przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:78

Rejestr zmian

  • [2024-11-24 22:34:56]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści