Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

02.06.2024 - Niedziela

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
  • Ser żółty 50g (A: 7)
  • Chleb zwykły   50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g  
  • Papryka paski 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Galaretka owocowa z jogurtem 220g (A:1,7)
 

OBIAD

  • Zupa pomidorowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat makaron, ryż, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,7,9)
  • Filet drobiowy pieczony z ziołami  (filet z piersi kurczaka, nać pietruszki, bazylia, olej rzepakowy, sól, pieprz)  100g
  • Ziemniaki z koperkiem   200g
  • Sałata lodowa z marchewką , koperkiem i olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier)  250ml

 

KOLACJA I

  • Szynka bartnika drobiowa 60g (A: 1,3,7,9,10)
  • Chleb zwykły   50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Rzodkiewka 60g
  • Sałata 20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

  • Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2069kcal
  • Białko ogółem: 97,5g
  • Tłuszcz ogółem: 66g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 22g
  • Węglowodany ogółem: 293g
  • Cukry: 59g
  • Błonnik pokarmowy: 26,7g
  • Sód: 1775mg
  • Sól: 4,44g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-06-05 09:41przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:03przez: Bartosz Wącior
Zmodyfikowano:2024-06-02 00:00przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:244

Rejestr zmian

  • [2024-06-02 00:00:00]Bartosz Wącioraktualizacja
  • [2024-06-05 09:31:13]Bartosz WąciorAktualizacja