Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

26.05.2024 - Niedziela

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Szynka bartnika drobiowa 50g (A: 1,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jabłko  1szt  150g
 

OBIAD

  • Rosół z makaronem (korpus kurczaka, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
  • Udko z kurczaka pieczone (udko z  kurczaka, oregano, rozmaryn, olej rzepakowy, sól , pieprz)  200g
  • Marchewka plastry oprószana (mąka pszenna ,masło, sól) 150g (A: 1, 7)
  • Ziemniaki z koperkiem  200g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z jajka ze szczypiorkiem 80g (A: 3,10)
  • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt   50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży plastry    70g                                              
  • Sałata  10g
  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2263kcal
  • Białko ogółem: 112,5g
  • Tłuszcz ogółem: 80g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 24g
  • Węglowodany ogółem: 304g
  • Cukry: 51g
  • Błonnik pokarmowy: 34,7g
  • Sód: 1942mg
  • Sól: 4,86g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-05-24 08:36przez:
Opublikowano:0000-00-00 12:22przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-05-24 08:36przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:311

Rejestr zmian

  • [2024-05-24 08:36:11]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści