Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

23.05.2024 - Czwartek

I ŚNIADANIE

  • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
  • Ser żółty 50g (A: 7)
  • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Kefir  1szt  150ml  (A: 7)

OBIAD

  • Zupa szpinakowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, szpinak, makaron, śmietanka, czosnek, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Sznycel mielony wieprzowy z pieczarkami- smażony- półmięsny 100g ( łopatka wieprzowa, jajko, bułka pszenna, pieczarki, olej rzepakowy, sól, pieprz) 100g (A: 1,3,)                                               
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Sałata lodowa z marchewką , koperkiem i olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Szynka biała drobiowa 60g (A: 1,3,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt    50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Bukiet warzyw (brokuł, kalafior, marchew)70g
  • Sałata 15g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2134kcal
  • Białko ogółem: 82g
  • Tłuszcz ogółem: 78g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 24g
  • Węglowodany ogółem: 304g
  • Cukry:53g
  • Błonnik pokarmowy: 34g
  • Sód: 1786mg
  • Sól: 4,47g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-05-23 07:30przez:
Opublikowano:0000-00-00 21:41przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-05-23 07:30przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:250

Rejestr zmian

  • [2024-05-23 07:30:13]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści