Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

18.04.2024 - Czwartek

I ŚNIADANIE

  • Kasza jaglana na  mleku 300ml (A: 7)
  • Ser żółty 50g (A: 7)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g  
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Kefir 1szt. 150ml (A: 7)

OBIAD

  • Zupa szpinakowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, szpinak, makaron, śmietanka, czosnek, sól, pieprz)  350ml (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Sznycel mielony wieprzowy z kukurydzą w sosie pieczarkowym- półmięsny, smażony (łopatka wieprzowa, pieczarki, kukurydza, bułka tarta, mąka pszenna, jajko, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) 100g/150ml (A: 1,3,7)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Sałata lodowa z marchewką gotowaną i koperkiem  150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Szynka biała drobiowa 60g (A: 1,3,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1) 
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie15g
  • Bukiet warzyw (brokuł, kalafior, marchew)70g
  • Sałata  10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2263,5 kcal
  • Białko ogółem: 87,9g
  • Tłuszcz ogółem: 82,8g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 25,9g
  • Węglowodany ogółem: 321,1g
  • Cukry: 61g
  • Błonnik pokarmowy: 33,6g
  • Sód: 1695,2mg
  • Sól: 4,24 g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-04-18 10:01przez:
Opublikowano:0000-00-00 09:15przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-04-18 10:01przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:309

Rejestr zmian

  • [2024-04-18 10:01:11]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-04-18 10:00:53]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści