Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

03.04.2024 - Środa

I ŚNIADANIE

  • Zacierka na mleku  (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A:1,3,7)
  • Pasztet borowy drobiowo-wieprzowy z jagnięciną  60g (A;1,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie  15g
  • Papryka 70g                                           
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Sok owocowy 1szt 200ml

OBIAD

  • Zupa ogórkowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, ogórki kiszone, ziemniaki, nać pietruszki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 1,7,9)
  • Gulasz mięsny -wieprzowy -duszony (łopatka wieprzowa , mąka pszenna, olej rzepakowy, cebula, sól , pieprz, papryka słodka) 200g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
  • Sałatka z buraczków i cebuli z olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Wiosenny twarożek( twaróg, mleko, szczypiorek sól) 80g (A:7)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Dynia gotowana 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2417kcal
  • Białko ogółem: 92g
  • Tłuszcz ogółem: 98g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 32g
  • Węglowodany ogółem: 320g
  • Cukry:60g
  • Błonnik pokarmowy: 32g
  • Sód: 1628mg
  • Sól: 4,07g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-04-03 11:22przez:
Opublikowano:0000-00-00 06:59przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-04-03 11:23przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:4205

Rejestr zmian

  • [2024-04-03 11:23:04]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-04-03 11:22:43]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści