|
I ŚNIADANIE
- Płatki owsiane na mleku 300ml (A: 1,7,8,11,12,13)
- Szynka gotowana wieprzowa 50g (A: 1,3,6,7,9)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek zielony, nać pietruszki, majonez, sól pieprz) 100g (A: 3,9,10)
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Ciasto z owocami 60g (A: 1,3,7,8,11)
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
OBIAD
- Zupa pomidorowa z ryżem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, ryż, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
- Schab pieczony w sosie własnym (schab, cebula , mąka pszenna, olej rzepakowy, sól , pieprz, oregano, rozmaryn) 100g/150ml (A: 1)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Surówka z kapusty białej, cebuli, marchewki i natki pietruszki z olejem rzepakowym 150g
- Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Ser żółty 60g (A: 7)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Ogórek świeży plastry 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2553kcal
- Białko ogółem:106 g
- Tłuszcz ogółem: 97g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 29g
- Węglowodany ogółem: 344g
- Cukry: 69g
- Błonnik pokarmowy: 35g
- Sód: 1775mg
- Sól: 4,44g
|