Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

22.03.2024 - Piątek

 

I ŚNIADANIE

  • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
  • Polędwica drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Jajko gotowane 1szt 50g
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt  25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jabłka w sosie waniliowym(mleko, jabłka, cukier, wanilia) 200ml (A: 7)

OBIAD

  • Zupa krupnik jaglany (korpus kurczaka, włoszczyzna, kasza jaglana, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
  • Śledź w śmietanie (śledzie matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 4,7)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Bukiet warzyw gotowanych(marchew, kalafior, brokuł) 150g
  • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z fasoli (fasola, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz) 80g (A: 6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek kiszony 70g                                    
  • Sałata     10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2235kcal
  • Białko ogółem: 86g
  • Tłuszcz ogółem: 60g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 21g
  • Węglowodany ogółem: 375g
  • Cukry: 64g
  • Błonnik pokarmowy: 38g
  • Sód: 1957mg
  • Sól: 4,89g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-03-22 07:22przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:29przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-03-22 07:22przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:311

Rejestr zmian

  • [2024-03-22 07:22:42]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści