Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

21.03.2024 - Czwartek

 

I ŚNIADANIE

  • Makaron świderki na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Szynka słoneczna drobiowa 20g (A: 1,3,6,7, 9,10)
  • Dżem truskawkowy  niskosłodzony   30g
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Kefir 1szt. 150g (A: 7)

OBIAD

  • Zupa kapuśniak ze świeżej kapusty (kości wieprzowe, włoszczyzna, kapusta biała, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
  • Schab pieczony w sosie własnym (schab, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, oregano, rozmaryn, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1)
  • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
  • Sałatka z buraczków z cebulą i olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasztet borowy drobiowo-wieprzowy z jagnięciną 60g (A;1,6,9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka paski 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2289kcal
  • Białko ogółem: 92g
  • Tłuszcz ogółem: 79g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 24g
  • Węglowodany ogółem: 331g
  • Cukry: 79g
  • Błonnik pokarmowy: 33g
  • Sód: 1492mg
  • Sól: 3,73g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-03-21 12:39przez:
Opublikowano:0000-00-00 12:46przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-03-21 12:39przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:307

Rejestr zmian

  • [2024-03-21 12:39:47]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści