Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

31.01.2024 - Środa

 

I ŚNIADANIE

  • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
  • Polędwica kalifornijska drobiowa 50g (A;1,3,6,9,10)
  • Dżem truskawkowy  niskosłodzony  30g
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie     15g
  • Papryka 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem    250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Kisiel z jabłkiem  (kisiel, jabłka, cukier)     200ml   (A: 1)
 

OBIAD

  • Zupa ogórkowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Filet drobiowy pieczony z ziołami  (pierś z kurczaka , bazylia, nać pietruszki, sól , pieprz, olej rzepakowy)   150g
  • Ryż na sypko  200g
  • Surówka z kapusty czerwonej (kapusta czerwona cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz)
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier)  250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z twarogu ze szczypiorkiem  80g (A: 7)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g(A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Dynia gotowana 70g                                    
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2057kcal
  • Białko ogółem:84,8 g
  • Tłuszcz ogółem: 56,3g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 15,4g
  • Węglowodany ogółem: 329,6g
  • Cukry: 61,7g
  • Błonnik pokarmowy: 33,8g
  • Sód: 1661mg
  • Sól: 4,15g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-01-31 07:41przez:
Opublikowano:0000-00-00 08:25przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-01-31 07:40przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:433

Rejestr zmian

  • [2024-01-31 07:40:51]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści