Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

11.01.2024 - Czwartek

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza jaglana na mleku 300ml (A: 7)
  • Ser żółty 50g (A: 7)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt  25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g  
  • Pomidor 70g
  • Sałata 10g
 

II ŚNIADANIE

  • Kefir 1szt 150ml  (A: 7)

OBIAD

  • Zupa szpinakowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, szpinak, ziemniaki, czosnek, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A:6,7,9,10)
  • Sznycel mielony wieprzowy z pieczarkami- smażony 100g  smażony ( łopatka wieprzowa, jajko, bułka pszenna, pieczarki, olej rzepakowy, sól , pieprz) 2szt 100g/150ml (A: 1,3,)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Sałata lodowa z marchewką , koperkiem i olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Szynka biała drobiowa  60g(A: 1,3,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Bukiet warzyw gotowanych(marchew, kalafior, brokuł) 70g
  • Sałata 15g
  • Kawa zbożowa z mlekiem i cukrem   250ml (A;1,7)

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2067kcal
  • Białko ogółem: 83g
  • Tłuszcz ogółem: 80g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 25g
  • Węglowodany ogółem: 280g
  • Cukry: 47g
  • Błonnik pokarmowy: 30g
  • Sód: 1885mg
  • Sól: 4,71g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-01-11 07:52przez:
Opublikowano:0000-00-00 22:00przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-01-11 07:52przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:321

Rejestr zmian

  • [2024-01-11 07:52:44]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-01-11 07:52:02]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści