Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

09.11.2023 - Czwartek

I ŚNIADANIE

  • Ryż na mleku 300ml (A: 7)
  • Ser żółty   50g (A: 7)
  • Chleb zwykły 2szt                            50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt           25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie  15g
  • Pomidor plastry                               70g
  • Sałata            10g
 

II ŚNIADANIE

  • Kefir 150ml (A: 7)

OBIAD

  • Zupa szpinakowa z makaronem (porcje rosołowe, włoszczyzna, szpinak, makaron, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A:1,3,6,7,9,10)
  • Sznycel mielony wieprzowy z kukurydzą - półmięsny, smażony (łopatka wieprzowa, pieczarki, kukurydza, bułka pszenna, mąka pszenna, jajko, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) 100g (A:1,3)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Surówka z czerwonej kapusty z olejem rzepakowym (kapusta czerwona, mąka pszenna, cebula, olej, sól, pieprz) 150g

 

KOLACJA I

  • Szynka biała drobiowa   60g (A: 1,3,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt                             50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt          50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie   15g
  • Bukiet warzyw gotowany /brokuł, kalafior, marchew/ 70g
  • Sałata             15g
  • Herbata czarna z cukrem                250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2088kcal
  • Białko ogółem: 82g
  • Tłuszcz ogółem: 80g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 25g
  • Węglowodany ogółem: 290g
  • Cukry: 48g
  • Błonnik pokarmowy: 34g
  • Sód: 1909mg
  • Sól: 4,77g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-11-07 07:48przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:29przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-11-09 14:27przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:636

Rejestr zmian

  • [2023-11-09 14:27:30]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści