Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

04.11.2023 - Sobota

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza jaglana na mleku 300ml (A: 7)
  • Szynka biała drobiowa  50g (A: 1,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt            50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata                            10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jogurt naturalny 150g 1 szt. (A;7)
 

OBIAD

  • Zupa wiejska ( porcje rosołowe, włoszczyzna, cebula, mąka pszenna, jajka , nać pietruszki, ziemniaki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
  • Rolada drobiowo-wieprzowa półmięsna pieczona w sosie brokułowym (pierś z kurczaka, łopatka wieprzowa, włoszczyzna, brokuły, mąka pszenna, śmietanka olej rzepakowy, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1,7,9)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Surówka wielowarzywna ( marchew, pietruszka, seler, jabłka, śmietana)150g (A:7,9)
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasztet borowy drobiowo wieprzowy z jagnięciną 60g (A: 1,6,9)
  • Chleb zwykły 2szt                   50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt  50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Ogórek kiszony plastry          70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno–owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2110kcal
  • Białko ogółem: 88g
  • Tłuszcz ogółem: 61g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 21g
  • Węglowodany ogółem: 326g
  • Cukry: 51g
  • Błonnik pokarmowy: 30g
  • Sód: 2104mg

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-10-27 11:47przez:
Opublikowano:0000-00-00 11:48przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-10-27 11:47przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:633

Rejestr zmian

  • [2023-10-27 11:47:18]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści