|
I ŚNIADANIE
- Zacierka na mleku 300ml (A:1,3, 7)
- Szynka pomorska drobiowa 40g (A: 1,3,6,7,9,10)
- Sałatka jarzynowa(ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek, nać pietruszki, majonez, sól, pieprz) 100g (A: 3,9,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
|
|
OBIAD
- Zupa pieczarkowa z makaronem (porcje rosołowe, włoszczyzna, makaron, pieczarki, śmietanka , nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,7,9)
- Klopsiki drobiowo-wieprzowe gotowane w sosie pomidorowym(pierś z kurczaka,
- łopatka wieprzowa, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, bułka pszenna, śmietanka, jajko, sól , pieprz) 110g (A: 1,3,7)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Surówka meksykańska z olejem rzepakowym (kapusta biała, marchew ,por, kukurydza, natka pietruszki, olej rzepakowy 150g
|
|
KOLACJA I
- Ser topiony 50g (A: 7)
- Blok drobiowy 20g (A:1,6,7,9,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
- Rzodkiewka 60g
- Sałata 20g
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno–owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2130kcal
- Białko ogółem:82g
- Tłuszcz ogółem: 69g
- Nasycone kwasy tłuszczowe:20g
- Węglowodany ogółem:325g
- Cukry: 50g
- Błonnik pokarmowy:36g
- Sód:2175mg
|