Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

22.10.2023 - Niedziela

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza jaglana na mleku 300ml (A: 7)
  • Szynka zielonogórska 50g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt              50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Papryka paski                     70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jabłko1szt-150g
 

OBIAD

  • Rosół z makaronem (kurczak, włoszczyzna, cebula, makaron, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
  • Udko z kurczaka pieczone z ziołami (udko z kurczaka, oregano, rozmaryn, olej rzepakowy, sól , pieprz, przyprawa do kurczaka) 1szt -200g (A;1,3,6,7,9,10)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Marchewka plastry( masło, sól) 150g (A: 7)
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z jajka ze szczypiorkiem (jajka ,szczypiorek majonez) 80g (A:3,10)
  • Chleb zwykły 2szt              50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Kawa zbożowa z mlekiem i cukrem 250ml (A:1,7)

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno–owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2294kcal
  • Białko ogółem:128g
  • Tłuszcz ogółem: 82g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe:24g
  • Węglowodany ogółem:290g
  • Cukry: 46 g
  • Błonnik pokarmowy:34g
  • Sód: 2257mg

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-10-18 13:59przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:01przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-10-18 14:18przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:635

Rejestr zmian

  • [2023-10-18 14:18:40]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-10-18 13:59:40]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści