 |
I ŚNIADANIE
- Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
- Polędwica drobiowa 20g (A: GLU,SOJ,MLE)
- Twarożek ze szczypiorkiem 40g (A: MLE)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Rzodkiewka czerwona 60g
- Sałata masłowa 20g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Jogurt naturalny 1szt 150g (A: MLE)
|
 |
OBIAD
- Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz naturalny, ziele angielskie, liść laurowy, jarzynka naturalna ) 350ml (A: GLU,JAJ,SEL)
- Gołąbek duszony wieprzowy bez zawijania (półmięsny) w sosie pomidorowym (łopatka wieprzowa, kapusta biała, cebula, ryż biały, mąka pszenna, przecier pomidorowy, jajko, śmietanka, sól, pieprz czarny) 100g/150ml (A: GLU,JAJ,MLE)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Brokuły gotowane na parze 150g
- Kompot owocowy ( śliwki, agrest, truskawki, wiśnie, porzeczka, rabarbar, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta z makreli wędzonej (makrela wędzona, jaja, cebula, majonez, ketchup, sól, pieprz czarny) 80g (A:JAJ, RYB,GOR)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU,)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Ogórek kiszony 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2 012,4kcal
- Białko ogółem: 77,8g
- Tłuszcz ogółem: 58,1g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 22,5g
- Węglowodany ogółem: 300g
- Cukry: 74g
- Błonnik pokarmowy: 33,7g
- Sód: 2 309,6mg
- Sól:5,77g
|