 |
I ŚNIADANIE
- Kasza manna na mleku 300ml(A: GLU,MLE)
- Szynka wieprzowa zielonogórska 50g (A: GLU,SOJ,MLE,SEL)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Papryka świeża paski 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
|
 |
OBIAD
- Barszcz czerwony z ziemniakami (kości wieprzowe, buraki, włoszczyzna, ziemniaki, śmietanka, majeranek, kwasek cytrynowy, sól, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, czosnek, jarzynka naturalna) 350ml (A: MLE,SEL)
- Pierogi z serem twarogowym -gotowane ( twaróg półtłusty, jajka, mąka pszenna, cukier waniliowy, olej rzepakowy, sól ) 300g (A: GLU,JAJ,MLE)
- Surówka z selera, marchwi i jabłka z jogurtem naturalnym (seler, marchew, jabłko, natka pietruszki, jogurt naturalny) 150g (A: MLE, SEL, SO2)
- Jogurt naturalny 100ml (A: MLE)
- Kompot owocowy ( śliwki, agrest, truskawki, wiśnie, porzeczka, rabarbar, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta z białej fasoli (fasola biała, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz czarny, włoszczyzna) 80g (A: GOR, SEL,SO2)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pomidor plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2 552kcal
- Białko ogółem: 91,5g
- Tłuszcz ogółem: 52,1g
- Nasycone kwasy tłuszczowe:22,2g
- Węglowodany ogółem: 446,1g
- Cukry: 123,2g
- Błonnik pokarmowy: 53,2g
- Sód: 1 409mg
- Sól: 3,52g
|