|
I ŚNIADANIE
- Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
- Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek konserwowy, nać pietruszki, majonez, sól pieprz czarny) 150g (A: JAJ,SEL,GOR)
- Polędwica drobiowa 40g (A: GLU,SOJ,MLE)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Ciasto z owocami 60g (A:GLU,JAJ,MLE)
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
OBIAD
- Zupa pomidorowa z ryżem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, ryż, natka pietruszki, śmietanka, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna) 350ml (A: MLE,SEL)
- Schab pieczony w sosie własnym (schab wieprzowy, cebula , mąka pszenna, olej rzepakowy, sól , pieprz czarny, papryka słodka, liść laurowy, ziele angielskie) 100g/150ml (A: GLU)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Surówka z kapusty białej i marchewki (kapusta biała, marchew, natka pietruszki, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz czarny) 150g
- Kompot owocowy ( śliwki, agrest, truskawki, wiśnie, porzeczka, rabarbar, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Ser żółty 50g (A: MLE)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU,)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Ogórek świeży plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2 568,8kcal
- Białko ogółem: 105,9g
- Tłuszcz ogółem: 88,9g
- Nasycone kwasy tłuszczowe:29,2g
- Węglowodany ogółem: 345,8g
- Cukry: 107,4g
- Błonnik pokarmowy: 37,8g
- Sód: 2 226,9mg
- Sól: 5,57g
|