 |
I ŚNIADANIE
- Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
- Ser żółty 50g (A: MLE)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Rzodkiewka czerwona 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Koktajl mleczno-owocowy (jogurt naturalny, truskawki, cukier) 200ml (A: MLE)
|
 |
OBIAD
- Zupa szpinakowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, szpinak, makaron, śmietanka, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, czosnek, natka pietruszki, jarzynka naturalna) 350ml (A:GLU,JAJ,MLE,SEL)
- Gołąbek leniwy duszony półmięsny w sosie pomidorowym (łopatka wieprzowa, kapusta biała, cebula, ryż biały, mąka pszenna, przecier pomidorowy, jajko, śmietanka, sól, pieprz czarny) 100g/150ml (A: GLU,JAJ,MLE)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Brokuł gotowany na parze 150g
- Kompot owocowy ( śliwki, agrest, truskawki, wiśnie, porzeczka, rabarbar, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Polędwica drobiowa 60g (A; GLU,SOJ, MLE)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU,)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pasta z cukinii z koperkiem 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2049,5kcal
- Białko ogółem: 83,5g
- Tłuszcz ogółem: 62,3g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 28,9g
- Węglowodany ogółem: 294,2g
- Cukry:79g
- Błonnik pokarmowy: 32,8g
- Sód:1690,4mg
- Sól: 4,23g
|