|
I ŚNIADANIE
- Zacierka na mleku (mleko, makaron zacierka z kurkumą, sól) 300ml (A:GLU,MLE)
- Szynka delikatesowa drobiowa 50g (A;GLU,SOJ,MLE)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pomidor 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Sok pomarańczowy 1szt/ 200ml
|
|
OBIAD
- Zupa grysikowa (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, natka pietruszki, kasza manna, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna) 350ml (A: GLU, SEL)
- Roladka drobiowa półmięsna duszona w sosie groszkowym (filet z piersi kurczaka cebula, łopatka wieprzowa, włoszczyzna, mąka pszenna, olej rzepakowy, groszek zielony, śmietanka, sól, pieprz czarny) 100g/150ml (A:GLU, MLE, SEL)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Surówka z marchewki, pietruszki, selera i jabłka z jogurtem naturalnym) 150g (A:MLE,SEL,SO2)
- Kompot owocowy ( śliwki, agrest, truskawki, wiśnie, porzeczka, rabarbar, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta twarogowa ze szczypiorkiem( twaróg, mleko, szczypiorek, sól) 80g (A:MLE)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU,)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Rzodkiewka czerwona 60g
- Sałata masłowa 20g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2004,4kcal
- Białko ogółem: 90,2g
- Tłuszcz ogółem: 46,5g
- Nasycone kwasy tłuszczowe:17,4g
- Węglowodany ogółem: 314,9g
- Cukry: 77,7g
- Błonnik pokarmowy: 34,5g
- Sód: 1127,5mg
- Sól: 2,82g
|