|
I ŚNIADANIE
- Płatki owsiane na mleku 300ml (A: 1,7,8,11,12,13)
- Szynka gotowana wieprzowa 30g (A: 1,3,6,7,9)
- Ser żółty 20g (A:3, 7)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
- Ogórek świeży 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
|
|
OBIAD
- Zupa szpinakowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, szpinak, ziemniaki, nać pietruszki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,6,7,9,10)
- Gulasz mięsny wieprzowy duszony( łopatka wieprzowa, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1,3,6,7,9,10)
- Ryż na sypko 200g
- Surówka meksykańska ( kapusta biała, marchew, por, kukurydza, olej rzepakowy, sól, pieprz)150g (A: 7,9)
- Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta z jajka ze szczypiorkiem (jajko, szczypiorek, majonez, sól, pieprz) 80g (A: 3,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
- Pomidor plastry 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno–owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2516kcal
- Białko ogółem: 98g
- Tłuszcz ogółem: 108g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 32g
- Węglowodany ogółem: 313g
- Cukry: 48g
- Błonnik pokarmowy: 30g
- Sód: 1759mg
|