Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

31.10.2023 - Wtorek

I ŚNIADANIE

  • Płatki owsiane na mleku 300ml (A: 1,7,8,11,12,13)
  • Szynka gotowana wieprzowa 30g (A: 1,3,6,7,9)
  • Ser żółty        20g    (A:3, 7)
  • Chleb zwykły 2szt                     50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Ogórek świeży 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Kefir 150ml-1szt (A: 7)

OBIAD

  • Zupa szpinakowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, szpinak, ziemniaki, nać pietruszki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Gulasz mięsny wieprzowy duszony( łopatka wieprzowa, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Ryż na sypko 200g
  • Surówka meksykańska ( kapusta biała, marchew, por, kukurydza, olej rzepakowy, sól, pieprz)150g (A: 7,9)
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z jajka ze szczypiorkiem (jajko, szczypiorek, majonez, sól, pieprz) 80g (A: 3,10)
  • Chleb zwykły 2szt                     50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie  15g (A: 7)
  • Pomidor plastry                        70g
  • Sałata  10g
  • Herbata czarna z cukrem    250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno–owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2516kcal
  • Białko ogółem: 98g
  • Tłuszcz ogółem: 108g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 32g
  • Węglowodany ogółem: 313g
  • Cukry: 48g
  • Błonnik pokarmowy: 30g
  • Sód: 1759mg

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-10-27 11:14przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:45przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-11-02 10:16przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:2750

Rejestr zmian

  • [2023-11-02 10:16:04]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-10-27 11:14:07]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści