Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

28.10.2023 - Sobota

 

I ŚNIADANIE

  • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
  • Polędwica kanadyjska drobiowa 50g (A: 1,3,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt               50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Sok wieloowocowy 200ml-1szt
 

OBIAD

  • Barszcz czerwony z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, buraki, ziemniaki, kwasek cytrynowy, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Pyzy z mięsem wieprzowym- gotowane( łopatka wieprzowa, cebula, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, sól , pieprz) 300g (A: 7)
  • Kapusta zasmażana (kapusta biała, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól, pieprz, koper) 150g (A:1)
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z twarogu z natką pietruszki(twaróg,mleko,natka pietruszki) 80g (A: 7)
  • Chleb zwykły 2szt              50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno–owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2203kcal
  • Białko ogółem:83g
  • Tłuszcz ogółem: 78g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe:27g
  • Węglowodany ogółem:323g
  • Cukry:50 g
  • Błonnik pokarmowy:36g
  • Sód:1772mg

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-10-18 14:01przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:02przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-10-18 14:27przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:996

Rejestr zmian

  • [2023-10-18 14:27:03]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-10-18 14:01:05]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści