Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

27.10.2023 - Piątek

I ŚNIADANIE

  • Kasza manna na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Jajko gotowane 1szt 50g (A: 3)
  • Polędwica drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt             50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Budyń (budyń, mleko, cukier ) 200ml(A;1,5,6,7,8)

OBIAD

  • Zupa ryżowa ( porcje rosołowe, włoszczyzna, ryż, ziemniaki, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: ,9)
  • Filet z dorsza smażony(filet z dorsza, pieprz, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól ) 110g (A: 1,4)
  • Surówka z marchwi i chrzanu (marchew,chrzan,śmietana) 150g (A:7)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z soczewicy( soczewica czerwona, cebula, nać pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz) 80g
  • Chleb zwykły 2szt      50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Ogórek kiszony plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno–owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2070kcal
  • Białko ogółem:90g
  • Tłuszcz ogółem: 56g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe:15g
  • Węglowodany ogółem:329g
  • Cukry:63 g
  • Błonnik pokarmowy:34g
  • Sód:2039mg

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-10-18 14:01przez:
Opublikowano:0000-00-00 08:28przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-10-30 08:27przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:1279

Rejestr zmian

  • [2023-10-30 08:27:00]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-10-18 14:25:36]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-10-18 14:00:54]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści