Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

25.10.2023 - Środa

I ŚNIADANIE

  • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
  • Pasta z twarogu ze szczypiorkiem(twaróg, mleko, szczypiorek) 80g (A: 7)
  • Chleb zwykły 2szt               50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Kisiel z jabłkiem(kisiel,cukier,jabłka ) 200ml (A:1)

OBIAD

  • Zupa wiejska (porcje rosołowe, włoszczyzna, mąka, jajka, nać pietruszki, ziemniaki, sól, pieprz) 350ml (A:1,3, 9)
  • Gołąbek leniwy duszony w sosie dyniowym (łopatka wieprzowa, kapusta biała, cebula, ryż, mąka pszenna, kapusta biała, dynia, śmietanka, sól , pieprz) 100g/100ml  (A: 1,3,7)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Sałata lodowa z ogórkiem, rzodkiewką i olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Szynka złocista drobiowa 60g (A: 1,3,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt                 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Biała rzodkiew z koperkiem 70g
  • Sałata 10g
  • Kawa zbożowa z mlekiem i cukrem 250ml (A;1,7)

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno–owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2085kcal
  • Białko ogółem:80g
  • Tłuszcz ogółem: 50g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe:16g
  • Węglowodany ogółem:352g
  • Cukry:78 g
  • Błonnik pokarmowy:32g
  • Sód:2149mg

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-10-18 14:00przez:
Opublikowano:0000-00-00 13:59przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-10-26 10:30przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:1120

Rejestr zmian

  • [2023-10-26 10:30:27]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-10-18 14:23:05]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-10-18 14:00:26]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści