Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

21.10.2023 - Sobota

 

I ŚNIADANIE

  • Ryż na mleku 300ml (A: 7)
  • Pasztet Jana wieprzowy 60g (A: 1,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt           50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata       10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Sok pomarańczowy 200ml
 

OBIAD

  • Zupa jarzynowa z ziemniakami (porcje rosołowe, włoszczyzna, kalafior, brokuły, ziemniaki, nać pietruszki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Pieczeń drobiowo – wieprzowa mielona w sosie koperkowym- pieczona (pierś z kurczaka, łopatka wieprzowa, cebula ,koper, jajko, mąka pszenna, śmietanka, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1,3,7)
  • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A;1)
  • Sałatka z buraczków z cebulką i olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z twarogu (twaróg, mleko) 80g (A: 7)
  • Chleb zwykły 2szt              50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt             50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Pomidor plastry                 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno–owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2096kcal
  • Białko ogółem:83g
  • Tłuszcz ogółem: 71g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe:23g
  • Węglowodany ogółem:309g
  • Cukry: 58g
  • Błonnik pokarmowy:33g
  • Sód:1676mg

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-10-18 13:59przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:00przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-10-18 13:59przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:6832

Rejestr zmian

  • [2023-10-18 13:59:19]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści