Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

20.10.2023 - Piątek

I ŚNIADANIE

  • Makaron muszelka na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Ser fromage 40g (A: 7)
  • Polędwica sopocka drobiowa 20g A(1,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt                     50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka paski 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jogurt naturalny 1szt.-150ml (A: 7)

OBIAD

  • Krupnik jaglany (porcje rosołowe, włoszczyzna, ziemniaki, kasza jaglana, sól, pieprz) nać pietruszki 350ml (A: 9)
  • Śledź w śmietanie ( matiasy, śmietana, jabłka, cebula, cukier, pieprz) -100g/150ml (A;7)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem( kapusta pekińska, pomidor, nać pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z fasoli z warzywami( fasola, marchew, pietruszka, seler ,olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz) 80g (A: 9)
  • Chleb zwykły 2szt                     50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Ogórek kiszony plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno–owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 1901kcal
  • Białko ogółem: 73g
  • Tłuszcz ogółem: 53g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe:20g
  • Węglowodany ogółem:315g
  • Cukry:56 g
  • Błonnik pokarmowy:38g
  • Sód: 2316mg

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-10-18 13:59przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:00przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-10-23 08:58przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:382

Rejestr zmian

  • [2023-10-23 08:58:03]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-10-18 13:58:47]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści