Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

19.10.2023 - Czwartek

I ŚNIADANIE

  • Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Ser żółty 50g (A: 7)
  • Chleb zwykły 2szt              50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry                  70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Kefir 150ml (A: 7)

OBIAD

  • Zupa z zielonego groszku z makaronem (porcje rosołowe, włoszczyzna,
  • makaron, groszek zielony, nać pietruszki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A:1, 7,9)

  • Sznycel mielony wieprzowy z pieczarkami 100g – smażony ( łopatka wieprzowa, jajko, bułka pszenna, pieczarki, olej rzepakowy, sól , pieprz) 2szt -100g/150ml (A: 1,3,)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Surówka wielowarzywna (marchew, pietruszka, seler, jabłko, olej rzepakowy) 150g (A;9)

 

KOLACJA I

  • Szynka drobiowa 60g (A:1,6,9,10)
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno–owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2112kcal
  • Białko ogółem: 90g
  • Tłuszcz ogółem: 71g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe:25g
  • Węglowodany ogółem: 304g
  • Cukry: 48g
  • Błonnik pokarmowy:32g
  • Sód:2035mg

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-10-18 13:58przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:00przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-10-19 12:42przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:312

Rejestr zmian

  • [2023-10-19 12:42:04]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści