Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

18.10.2023 - Środa

I ŚNIADANIE

  • Zacierka na mleku 300ml (A: 1,3,7)
  • Filecik złocisty drobiowy 50g (A: 1,3,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Rzodkiewka tarta 60g
  • Sałata 20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Kisiel z jabłkiem 200ml

OBIAD

  • Zupa koperkowa z ziemniakami (porcje rosołowe, włoszczyzna, koperek, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Gulasz mięsny wieprzowy (szynka wieprzowa, łopatka wieprzowa, cebula, mąka pszenna, śmietanka, sól , pieprz) 2szt -100g/150ml (A: 1,3,6,7,9,10,11,13)
  • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
  • Bukiet warzyw gotowany 150g
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z twarogu ze szczypiorkiem 80g (A: 7)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Papryka paski 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2250,7kcal
  • Białko ogółem:88,2g
  • Tłuszcz ogółem: 79,4g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe:25,9g
  • Węglowodany ogółem:325,4g
  • Cukry: 67,7g
  • Błonnik pokarmowy:33,2g
  • Sód:1841,8mg

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-10-10 10:55przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:02przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-10-18 13:04przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:5200

Rejestr zmian

  • [2023-10-18 13:04:56]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-10-10 10:54:09]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści