Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

17.10.2023 - Wtorek

I ŚNIADANIE

  • Kasza manna na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Jajko gotowane 1szt 50g (A: 3)
  • Polędwica drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Papryka paski 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Gruszka 150g

OBIAD

  • Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami ( porcje rosołowe, włoszczyzna, buraki, fasola, kapusta, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Pierogi z twarogiem (twaróg, cukier, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól ) 300g       (A: 1,3, 7)
  • Jogurt naturalny 120g
  • Surówka z selera i jabłka 100g
  • Pomarańcza plastry 50g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z mięsa drobiowego z warzywami( mięso drobiowe, włoszczyzna, cebula, nać pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz) 80g (A: 9)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie „Delma” 15g (A: 7)
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata   10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2394,7kcal
  • Białko ogółem:120,2g
  • Tłuszcz ogółem: 49,8g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe:18,2g
  • Węglowodany ogółem:399,6g
  • Cukry: 86,6g
  • Błonnik pokarmowy:39,8g
  • Sód: 1717mg

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-10-10 10:53przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:02przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-10-17 14:38przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:669

Rejestr zmian

  • [2023-10-17 14:38:33]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-10-10 10:50:53]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści