Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

16.10.2023 - Poniedziałek

I ŚNIADANIE

  • Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Twaróg w kawałku szczypiorkiem  40/5g (A: 7)
  • Blok drobiowy 20g (A: 1,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Maślanka naturalna 200ml (A: 7)

OBIAD

  • Zupa brokułowa z makaronem (porcje rosołowe, włoszczyzna, brokuł, makaron, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,7,9)
  • Sznycel mielony z dorsza z ziołami – smażony (dorsz , jajko, bułka pszenna, mąka pszenna, nać pietruszki, olej rzepakowy, sól , pieprz) -100g (A: 1,3,4)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Surówka z marchewki z chrzanem 150g (A: 7,10)
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z soczewicy 80g (A: 6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Biała rzodkiew z koperkiem- plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2063,3kcal
  • Białko ogółem:88,7g
  • Tłuszcz ogółem: 58,2g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe:14,5g
  • Węglowodany ogółem:327,4g
  • Cukry: 72,9g
  • Błonnik pokarmowy:35,6g
  • Sód: 1550,3mg

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-10-10 10:49przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:02przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-10-16 09:11przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:557

Rejestr zmian

  • [2023-10-16 09:11:03]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-10-10 10:48:07]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści