Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

15.10.2023 - Niedziela

 

I ŚNIADANIE

  • Makaron rurka na mleku 300ml (A: 1,3,7)
  • Kiełbasa szynkowa drobiowa 50g (A: 1,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Papryka paski 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Śliwki 150g
 

OBIAD

  • Zupa kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami ( porcje rosołowe, włoszczyzna, cebula, kapusta biała, nać pietruszki, ziemniaki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
  • Schab pieczony w sosie własnym (schab, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1)
  • Kasza gryczana 200g
  • Buraczki zasmażane ( buraki, masło, mąka pszenna)150g (A: 1,7)
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Ser żółty 60g (A: 7)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2251,3kcal
  • Białko ogółem:108,5g
  • Tłuszcz ogółem: 71,2g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe:25,1g
  • Węglowodany ogółem:323,5g
  • Cukry: 71,7g
  • Błonnik pokarmowy:33,5g
  • Sód: 2210,5mg

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-10-10 10:47przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:02przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-10-10 10:44przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:334

Rejestr zmian

  • [2023-10-10 10:44:24]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści