Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

14.10.2023 - Sobota

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza jaglana na mleku 300ml (A: 7)
  • Szynka biała drobiowa 60g (A: 1,3,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jogurt naturalny 150ml (A: 7)
 

OBIAD

  • Zupa wiejska (porcje rosołowe, włoszczyzna, zacierka , nać pietruszki, ziemniaki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
  • Roladka drobiowa pieczona, półmięsna w sosie groszkowym (pierś z kurczaka, ryż, włoszczyzna, cebula, mąka pszenna, śmietanka, groszek, olej rzepakowy, sól , pieprz) 100g /150ml (A: 1,7,9)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Surówka wielowarzywna( marchewka, pietruszka, seler, jabłko, śmietana)150g (A: ,7)
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasztet borowy, drobiowo – wieprzowy z jagnięciną 60g (A: 1,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Ogórek kiszony- plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2034,3kcal
  • Białko ogółem:87,6g
  • Tłuszcz ogółem: 59g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe:20,4g
  • Węglowodany ogółem:318,5g
  • Cukry: 65,2g
  • Błonnik pokarmowy:34,8g
  • Sód:2488,4mg

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-10-10 10:43przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:03przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-10-10 10:41przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:717

Rejestr zmian

  • [2023-10-10 10:41:28]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści