|
I ŚNIADANIE
- Kasza jaglana na mleku 300ml (A: 7)
- Szynka biała drobiowa 60g (A: 1,3,7,9,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
- Pomidor plastry 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Jogurt naturalny 150ml (A: 7)
|
|
OBIAD
- Zupa wiejska (porcje rosołowe, włoszczyzna, zacierka , nać pietruszki, ziemniaki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
- Roladka drobiowa pieczona, półmięsna w sosie groszkowym (pierś z kurczaka, ryż, włoszczyzna, cebula, mąka pszenna, śmietanka, groszek, olej rzepakowy, sól , pieprz) 100g /150ml (A: 1,7,9)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Surówka wielowarzywna( marchewka, pietruszka, seler, jabłko, śmietana)150g (A: ,7)
- Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasztet borowy, drobiowo – wieprzowy z jagnięciną 60g (A: 1,6,9,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
- Ogórek kiszony- plastry 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2034,3kcal
- Białko ogółem:87,6g
- Tłuszcz ogółem: 59g
- Nasycone kwasy tłuszczowe:20,4g
- Węglowodany ogółem:318,5g
- Cukry: 65,2g
- Błonnik pokarmowy:34,8g
- Sód:2488,4mg
|