|
I ŚNIADANIE
- Ryż na mleku 300ml (A: 7)
- Szynka pomorska drobiowa 40g (A: 1,3,6,7,9,10)
- Sałatka jarzynowa(ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek, nać pietruszki, majonez, sól, pieprz) 100g (A: 3,9,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Budyń 200ml (mleko, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, cukier) (A: 1,5,6,7,8)
|
|
OBIAD
- Krupnik jęczmienny z ziemniakami (porcje rosołowe, włoszczyzna, kasza jęczmienna nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,9)
- Filet z dorsza smażony (dorsz, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól , pieprz) 110g (A: 1,4)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Surówka z kapusty czerwonej z natką pietruszki i olejem rzepakowym 150g
- Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta z fasoli z warzywami( fasola, włoszczyzna, cebula) 80g (A: 9)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
- Ogórek świeży plastry 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2208,6kcal
- Białko ogółem:89,1g
- Tłuszcz ogółem: 63,4g
- Nasycone kwasy tłuszczowe:13,9g
- Węglowodany ogółem:353,9g
- Cukry: 73g
- Błonnik pokarmowy:38,6g
- Sód:1997,6mg
|