Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

12.10.2023 - Czwartek

I ŚNIADANIE

  • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
  • Blok drobiowy 30g (A: 1,6,7,9,10)
  • Jajko 1/2szt 25g (A: 3)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Koktajl mleczno- owocowy ( kefir, truskawka, cukier) 150ml (A: 7)

OBIAD

  • Rosół z makaronem (kurczak, włoszczyzna, cebula, makaron, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml(A: 1,3,9)
  • Pałki z kurczaka pieczone w ziołach (pałki z kurczaka, oregano, rozmaryn, olej rzepakowy, sól , pieprz) 3szt -200g
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Marchewka z groszkiem oprószana ( masło, mąka pszenna, sól) 150g(A: 1,7,10)
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Polędwica sopocka drobiowa 30g (A: 1,3,6,9,10)
  • Dżem truskawkowy 30g
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Papryka paski 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2135,1kcal
  • Białko ogółem:92,8g
  • Tłuszcz ogółem: 65,3g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe:19,3g
  • Węglowodany ogółem:32g
  • Cukry: 84,8g
  • Błonnik pokarmowy:30,2g
  • Sód:1889,4mg

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-10-10 10:36przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:03przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-10-10 10:32przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:537

Rejestr zmian

  • [2023-10-10 10:32:55]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści