Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

11.10.2023 - Środa

I ŚNIADANIE

  • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
  • Twaróg w kawałku 40g (A: 7)
  • Szynka pomorska drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Papryka paski 50g
  • Rzodkiewka tarta 20g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jogurt naturalny z bananem 200ml (A: 7)

OBIAD

  • Zupa pieczarkowa z makaronem (porcje rosołowe, włoszczyzna, pieczarki, makaron, nać pietruszki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,7,9)
  • Gołąbek z ryżem i mięsem wieprzowym- gotowany,  w sosie pomidorowym (kapusta, ryż, łopatka wieprzowa, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy śmietanka, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1,7)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Brokuły gotowane 150g
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Galaretka drobiowa( kurczak, włoszczyzna, groszek zielony, żelatyna, nać pietruszki) 150g (A: 9)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2251,3kcal
  • Białko ogółem:106,2g
  • Tłuszcz ogółem: 64g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe:22g
  • Węglowodany ogółem:343,4g
  • Cukry: 73,7g
  • Błonnik pokarmowy:35,6g
  • Sód: 2335,8mg

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-10-10 10:29przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:03przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-10-10 10:26przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:557

Rejestr zmian

  • [2023-10-10 10:26:50]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści