|
I ŚNIADANIE
- Płatki owsiane na mleku 300ml (A: 1,7,8,11,12,13)
- Szynka wieprzowa gotowana 30g (A: 1,3,6,7,9)
- Ser żółty 20g (A: 7)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Ogórek świeży plastry 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Jabłka w sosie waniliowym(mleko, jabłka, cukier, wanilia) 200ml (A: 7)
|
|
OBIAD
- Zupa szpinakowa z ziemniakami (porcje rosołowe, włoszczyzna, szpinak, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
- Filet drobiowy pieczony z dynią i ziołami( pierś z kurczaka, dynia, nać pietruszki, bazylia, sól, pieprz, olej rzepakowy) -100g/50g
- Ryż na sypko 200g
- Surówka meksykańska( kapusta biała, marchew, por, kukurydza, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g
|
|
KOLACJA I
- Pasta z jajka ze szczypiorkiem( jajko, majonez, sól, pieprz) 80g (A: 3,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
- Pomidor plastry 70g
- Sałata 10g
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2372,1kcal
- Białko ogółem: 101,4g
- Tłuszcz ogółem: 82,1g
- Nasycone kwasy tłuszczowe:24,3g
- Węglowodany ogółem:334,9g
- Cukry: 73,6g
- Błonnik pokarmowy:32,2g
- Sód: 2106,3mg
|