Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

09.10.2023 - Poniedziałek

I ŚNIADANIE

  • Makaron muszelki na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Szynka pomorska drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Ser fromage 40g (A:7)
  • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Kefir 150ml (A: 7)

OBIAD

  • Zupa kalafiorowa z ziemniakami (porcje rosołowe, włoszczyzna, kalafior, ziemniaki, nać pietruszki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Klopsiki drobiowo - wieprzowe w sosie koperkowym – gotowane (pierś z kurczaka, łopatka wieprzowa, jajko, bułka pszenna, koperek, śmietanka, sól , pieprz) 2szt -100g/150ml (A: 1,3,7)
  • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
  • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

 

KOLACJA I

  • Pasta z makreli wędzonej i jajka ( makrela wędzona, jajko, cebula) 80g (A: 3,4)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka paski 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno–owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2055,4kcal
  • Białko ogółem:83,2g
  • Tłuszcz ogółem: 63,4g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe:19,2g
  • Węglowodany ogółem:312,5g
  • Cukry: 68,8g
  • Błonnik pokarmowy:30,5g
  • Sód:1707,3mg

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-10-10 09:58przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:04przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-10-10 10:02przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:739

Rejestr zmian

  • [2023-10-10 10:02:13]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-10-10 09:58:06]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści