Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij


Regionalny Szpital w Kołobrzegu

08.07.2025 - Wtorek

I ŚNIADANIE

  • Ryż na mleku 300ml (A: MLE)
  • Galareta drobiowa (mięso z kurczaka, marchew ,pietruszka, seler, natka pietruszki, żelatyna, sól, pieprz) 150g (A: SEL)
  • Chleb pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 1szt  25g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży plastry 70g                                                              
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Maślanka naturalna z czarną porzeczką  (maślanka, czarna porzeczka, cukier) 200ml (A: MLE) 

OBIAD

  • Zupa koperkowa z ziemniakami(korpus z kurczaka, włoszczyzna, koper, ziemniaki śmietanka, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna)  350ml (A: MLE,SEL)
  • Pieczeń drobiowo – wieprzowa mielona w sosie pieczarkowym - pieczona (udko z kurczaka trybowane, łopatka wieprzowa,pieczarki, cebula ,natka pietruszki, jajko, mąka pszenna, bułka pszenna śmietanka, sól , pieprz czarny)   100g/150ml (A: GLU,JAJ,SOJ,MLE)
  • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: GLU)
  • Surówka z kapusty pekińskiej z rzodkiewką i olejem (kapusta czerwona, rzodkiewka, natka pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz czarny)   150g
  • Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Szynka drobiowa gotowana 60g(A: GLU,SOJ,MLE)
  • Chleb pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka paski 70g
  • Sałata masłowa  10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2619kcal
  • Białko ogółem: 119,5g
  • Tłuszcz ogółem: 88,5g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 26,5g
  • Węglowodany ogółem: 350,3g
  • Cukry: 86,2g
  • Błonnik pokarmowy: 41,7g
  • Sód: 1257,4mg
  • Sól: 3,14g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-07-08 06:54przez:
Opublikowano:0000-00-00 13:20przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-07-08 06:54przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:59

Rejestr zmian

  • [2025-07-08 06:54:17]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści