Regionalny Szpital w Kołobrzegu

Czerwiec 2024

Artykuły

  • 30.06.2024 - Niedziela

     

    I ŚNIADANIE

    • Ryż na mleku 300ml (A:7)               
    • Szynka bartnika drobiowa 50g (A: 1,3,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jabłko 1szt. 150g
     

    OBIAD

    • Rosół z makaronem (korpus kurczaka, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
    • Udko z kurczaka pieczone (udko z kurczaka, tymianek, bazylia, oregano, olej, pieprz, sól ) 200g
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Marchew plastry (marchew, mąka pszenna, masło śmietankowe, sól ) 150g (A: 1,7)
    • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z jajka ze szczypiorkiem 80g (A: 3,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry  70g                                                                                        
    • Sałata 10g
    • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (A: 1,7)

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2235kcal
    • Białko ogółem: 111,5g
    • Tłuszcz ogółem: 79g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 24g
    • Węglowodany ogółem: 297g
    • Cukry: 51g
    • Błonnik pokarmowy: 32,7g
    • Sód: 1942mg
    • Sól: 4,9g
    Czytaj Więcej o: 30.06.2024 - Niedziela
  • 29.06.2024 - Sobota

     

    I ŚNIADANIE

    • Płatki owsiane na mleku 300ml (A: 1,7,8,11,12,13)
    • Pasztet Jana wieprzowy  60g (A: 1,6,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt   50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry  70g                                                 
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Sok pomarańczowy 1szt.  200ml
     

    OBIAD

    • Zupa jarzynowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, ziemniaki, kalafior, brokuł, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml  (A: 7,9)
    • Pieczeń drobiowo – wieprzowa mielona w sosie koperkowym- pieczona (mięso gulaszowe drobiowe, łopatka wieprzowa, koper, cebula , jajko, mąka pszenna, śmietanka, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1,3,7)
    • Sałatka z buraczków z cebulą z olejem rzepakowym 150g
    • Kasza jęczmienna 200g (A: 1)
    • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Twaróg w kawałku 50g (A: 7)
    • Polędwica drobiowa  30g(A: 1,3,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka 60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
    •  

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2165kcal
    • Białko ogółem: 87,5g
    • Tłuszcz ogółem: 72g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23g
    • Węglowodany ogółem: 322g
    • Cukry: 53g
    • Błonnik pokarmowy: 34,7g
    • Sód: 1561mg
    • Sól: 3,9g
    Czytaj Więcej o: 29.06.2024 - Sobota
  • 28.06.2024 - Piątek

    I ŚNIADANIE

    • Makaron muszelki na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Serek fromage 40g (A: 7)
    • Szynka Gerwazego drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski  70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Galaretka truskawkowa z jogurtem 220g (A: 1,7)
    •  

    OBIAD

    • Zupa pomidorowa z ryżem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, ryż, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
    • Filet z dorsza smażony (filet z dorsza, mąka pszenna,  olej rzepakowy, sól , pieprz) 110g  (A: 1,4)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka meksykańska ( kapusta biała, marchew, por, kukurydza, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z fasoli (fasola, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz) 80g (A: 6,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek kiszony plastry 70g                                                 
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan)   100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2203kcal
    • Białko ogółem: 98,5g
    • Tłuszcz ogółem: 63g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 13g
    • Węglowodany ogółem: 340g
    • Cukry: 52g
    • Błonnik pokarmowy: 31,7g
    • Sód: 1667mg
    • Sól: 4,17g
    Czytaj Więcej o: 28.06.2024 - Piątek
  • 27.06.2024 - Czwartek

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jaglana na  mleku 300ml (A: 7)
    • Ser żółty 50g (A: 7)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g  
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Kefir 1szt. 150ml (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa szpinakowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, szpinak, makaron, śmietanka, czosnek, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Sznycel mielony wieprzowy z kukurydzą w sosie pieczarkowym- półmięsny, smażony (łopatka wieprzowa, pieczarki, kukurydza, bułka tarta, mąka pszenna, jajko, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) 100g/150ml (A: 1,3,7)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Sałata lodowa z marchewką gotowaną i koperkiem  150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka biała drobiowa 60g (A: 1,3,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Bukiet warzyw (brokuł, kalafior, marchew)70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2256kcal
    • Białko ogółem: 88,5g
    • Tłuszcz ogółem: 83g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 26g
    • Węglowodany ogółem: 319g
    • Cukry: 60g
    • Błonnik pokarmowy: 33,7g
    • Sód: 1695mg
    • Sól: 4,24g
    Czytaj Więcej o: 27.06.2024 - Czwartek
  • 26.06.2024 - Środa

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jęczmienna na mleku  300ml (A: 1,7)
    • Polędwica sopocka drobiowa 50g (A: 1,3,6,9,10)                                         
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Biała rzodkiew plastry ze szczypiorkiem 70g                                         
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Kisiel z jabłkiem    200ml (A: 1)

    OBIAD

    • Zupa ogórkowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
    • Filet drobiowy pieczony z kabaczkiem i ziołami (pierś z kurczaka , kabaczek, bazylia, nać pietruszki, sól , pieprz) 150g
    • Ryż na sypko 200g
    • Surówka z kapusty czerwonej 150g
    • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z twarogu ze szczypiorkiem 80g (A: 7)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g(A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Dynia gotowana 70g                                    
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2083kcal
    • Białko ogółem: 92,5g
    • Tłuszcz ogółem: 57g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 16g
    • Węglowodany ogółem: 327g
    • Cukry: 66g
    • Błonnik pokarmowy: 30,7g
    • Sód: 1550mg
    • Sól: 3,88g
    Czytaj Więcej o: 26.06.2024 - Środa
  • 25.06.2024 - Wtorek

    I ŚNIADANIE

    • Kasza manna na mleku 300ml(A: 1,7)
    • Polędwica drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Jajko gotowane 1szt. 50g (A: 3)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski  70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Sok wieloowocowy 200ml

    OBIAD

    • Botwinka z ziemniakami (korpus z kurczaka, botwinka, włoszczyzna, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 1,6,7,9,10)
    • Pierogi z twarogiem-gotowane ( twaróg, jajka, mąka pszenna, cukier waniliowy, olej rzepakowy, sól )  300g  (A: 1,3,7)
    • Surówka z selera i jabłka(seler, jabłko, śmietana) 150g (A: 7,9)
    • Jogurt naturalny 100ml (A: 7)
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z makreli wędzonej (makrela wędzona, ogórki kiszone, cebula, pieprz) 80g (A: 3,4,6,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry  70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2592kcal
    • Białko ogółem: 87,5g
    • Tłuszcz ogółem: 88g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 25g
    • Węglowodany ogółem: 396g
    • Cukry: 79g
    • Błonnik pokarmowy: 36,7g
    • Sód: 2005mg
    • Sól: 5,01g
    Czytaj Więcej o: 25.06.2024 - Wtorek

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-05-29 06:02przez:
Opublikowano:2024-05-29 08:47przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-07-01 08:14przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:1313

Rejestr zmian

  • [2024-07-01 08:14:32]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-06-28 13:03:21]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-06-27 08:14:37]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-06-26 07:15:24]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-06-25 07:48:04]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-06-24 07:42:23]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-06-21 14:16:32]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-06-21 09:36:16]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-06-20 08:44:49]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-06-19 07:19:27]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-06-17 06:54:18]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-06-14 07:04:04]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-06-13 06:56:44]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-06-12 07:14:55]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-06-11 07:04:00]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-06-10 07:08:30]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-06-05 10:13:27]Bartosz WąciorAktualizacja
  • [2024-06-05 08:57:45]Bartosz Wącioraktualizacja
  • [2024-05-29 06:02:23]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści