Regionalny Szpital w Kołobrzegu

Listopad 2024

Artykuły

  • 12.11.2024 - Wtorek

    I ŚNIADANIE

    • Kasza manna na mleku 300ml(A: 1,7)
    • Polędwica drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Jajko gotowane 1szt. 50g (A: 3)
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski  70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Sok wieloowocowy 200ml

    OBIAD

    • Zupa barszcz czerwony z ziemniakami (korpus z kurczaka, włoszczyzna, buraki, 

      ziemniaki, kwasek cytrynowy, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)

    • Pierogi z twarogiem-gotowane ( twaróg, jajka, mąka pszenna, cukier waniliowy, olej rzepakowy, sól )  300g  (A: 1,3,7)
    • Surówka z selera i jabłka(seler, jabłko, śmietana) 150g (A: 7,9)
    • Jogurt naturalny 100ml (A: 7)
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z soczewicy (soczewica czerwona, cebula, czosnek, bazylia, nać pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz) 80g  
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry   70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2508kcal
    • Białko ogółem: 78,5g
    • Tłuszcz ogółem: 71g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 21g
    • Węglowodany ogółem: 423g
    • Cukry: 80g
    • Błonnik pokarmowy: 39,7g
    • Sód: 1724mg
    • Sól: 4,31g
    Czytaj Więcej o: 12.11.2024 - Wtorek
  • 11.11.2024 - Poniedziałek

     

    I ŚNIADANIE

    • Makaron muszelki na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Polędwica drobiowa 60g  (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Biała rzodkiew ze szczypiorkiem 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Koktajl mleczno-owocowy (jogurt naturalny, truskawki, cukier) 200ml (A: 7)
     

    OBIAD

    • Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
    • Gołąbek leniwy /z mięsem wieprzowym/ duszony, w sosie pomidorowym (łopatka wieprzowa, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy, ryż, kapusta biała, jajko, cebula, olej rzepakowy, śmietanka, sól , pieprz) 100g/150ml  (A: 1,3,7)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Brokuły gotowane 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z makreli wędzonej ( makrela wędzona, cebula, pieprz) 80g (A: 3,4,6,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2179kcal
    • Białko ogółem: 92,5g
    • Tłuszcz ogółem: 59g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 17g
    • Węglowodany ogółem: 345g
    • Cukry: 63g
    • Błonnik pokarmowy: 31,7g
    • Sód: 1719mg
    • Sól: 4,3g
    Czytaj Więcej o: 11.11.2024 - Poniedziałek
  • 10.11.2024 - Niedziela

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
    • Ser żółty 50g (A: 7)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Galaretka owocowa z jogurtem 220g (A:1,7)
     

    OBIAD

    • Zupa pomidorowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat makaron, ryż, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,7,9)
    • Filet drobiowy pieczony z ziołami (filet z piersi kurczaka, nać pietruszki, bazylia, olej rzepakowy, sól, pieprz)  100g
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka wielowarzywna ( marchew, pietruszka, seler, jabłka, śmietana)150g (A:7,9)
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka  drobiowa  60g (A: 1,6,9,10)
    • Chleb zwykły  2szt.  50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie  15g
    • Rzodkiewka  60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem  250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2043kcal
    • Białko ogółem: 98,5g
    • Tłuszcz ogółem: 59g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23g
    • Węglowodany ogółem: 306g
    • Cukry: 62g
    • Błonnik pokarmowy: 28,7g
    • Sód: 1880mg
    • Sól: 4,7g
    Czytaj Więcej o: 10.11.2024 - Niedziela
  • 09.11.2024 - Sobota

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza manna na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Polędwica sopocka wieprzowa 50g (A: 1,3,6,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Biała rzodkiew z koperkiem 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Maślanka naturalna 200ml (A:7)
     

    OBIAD

    • Barszcz czerwony z ziemniakami (kości wieprzowe, buraki, włoszczyzna, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
    • Pyzy z mięsem wieprzowym- gotowane (mięso wieprzowe, grysik ziemniaczany, mąka ziemniaczana, cebula, bułka tarta, mąka pszenna, drożdże, sól, pieprz, olej rzepakowy) 300g (A: 1,7)
    • Kapusta zasmażana (kapusta kiszona, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy) 150g(A:1)
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z twarogu z natką pietruszki (twaróg, mleko, nać pietruszki, sól) 80g (A: 7)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2316kcal
    • Białko ogółem: 84,5g
    • Tłuszcz ogółem: 83g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 26g
    • Węglowodany ogółem: 334g
    • Cukry: 63g
    • Błonnik pokarmowy: 29,7g
    • Sód: 1724mg
    • Sól: 4,3g
    Czytaj Więcej o: 09.11.2024 - Sobota
  • 08.11.2024 - Piątek

    I ŚNIADANIE

    • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
    • Polędwica  drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Jajko gotowane 1szt 50g
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jabłka w sosie waniliowym(mleko, jabłka, cukier, wanilia) 200ml (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa krupnik jaglany (korpus kurczaka, włoszczyzna, kasza jaglana, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
    • Śledź w śmietanie (śledzie matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 4,7)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Bukiet warzyw gotowanych(marchew, kalafior, brokuł) 150g
    • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z fasoli (fasola, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz) 80g (A: 6,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek kiszony plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2302kcal
    • Białko ogółem: 87,5g
    • Tłuszcz ogółem: 60g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 21g
    • Węglowodany ogółem: 391g
    • Cukry: 65g
    • Błonnik pokarmowy: 38,7g
    • Sód: 1993mg
    • Sól: 4,98g
    Czytaj Więcej o: 08.11.2024 - Piątek
  • 07.11.2024 - Czwartek

    I ŚNIADANIE

    • Makaron świderki na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Szynka drobiowa 20g (A: 1,6, 9,10)
    • Dżem truskawkowy  niskosłodzony 30g
    • Chleb zwykły   50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Kefir 1szt. 150ml (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa kapuśniak ze świeżej kapusty (kości wieprzowe, włoszczyzna, kapusta biała, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
    • Schab pieczony w sosie własnym (schab, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, oregano, rozmaryn, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1)
    • Ryż na sypko 200g
    • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasztet borowy drobiowo-wieprzowy z jagnięciną 60g (A;1,6,9,10)
    • Chleb zwykły  50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2283kcal
    • Białko ogółem: 92,5g
    • Tłuszcz ogółem: 73g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23g
    • Węglowodany ogółem: 339g
    • Cukry: 60g
    • Błonnik pokarmowy: 29,7g
    • Sód: 1482mg
    • Sól: 3,7g
    Czytaj Więcej o: 07.11.2024 - Czwartek

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-11-03 23:07przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:02przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-11-12 07:01przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:156

Rejestr zmian

  • [2024-11-12 07:01:02]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-11-08 06:47:29]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-11-07 09:30:42]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-11-06 08:42:47]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-11-05 08:40:29]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-11-04 06:49:07]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-11-03 23:07:23]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści