Regionalny Szpital w Kołobrzegu

Listopad 2024

Artykuły

  • 20.11.2024 - Środa

    I ŚNIADANIE

    • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
    • Pasta z twarogu ze szczypiorkiem 80g (A: 7)
    • Chleb zwykły 2szt  50g  (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g  (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka 60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jogurt naturalny 1szt 150g (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz)  350ml (A: 1,3,9)
    • Gołąbek leniwy duszony w sosie pomidorowym (łopatka wieprzowa, kapusta biała, cebula, ryż, mąka pszenna, przecier pomidorowy, jajo, śmietanka, sól, pieprz) 

      100g/100ml (A: 1,3,7)

    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Brokuły gotowane 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka królewiecka drobiowa 60g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Biała rzodkiew plastry z koperkiem  70g
    • Sałata 10g
    • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (A: 1,7)

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2147kcal
    • Białko ogółem: 95,5g
    • Tłuszcz ogółem: 52g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 20g
    • Węglowodany ogółem: 351g
    • Cukry: 77g
    • Błonnik pokarmowy: 31,7g
    • Sód: 2107mg
    • Sól: 5,3g
    Czytaj Więcej o: 20.11.2024 - Środa
  • 19.11.2024 - Wtorek

    I ŚNIADANIE

    • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
    • Galareta drobiowa (mięso z kurczaka, marchew ,pietruszka, seler, żelatyna, sól, pieprz) 150g (A: 9)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g                                                        
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Koktajl mleczno-owocowy 200ml (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa pieczarkowa z ziemniakami(kości wieprzowe, włoszczyzna, pieczarki, ziemniaki, śmietanka sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
    • Schab pieczony w sosie własnym (schab, cebula , mąka pszenna, olej rzepakowy, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1)
    • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
    • Surówka wielowarzywna ( marchew, pietruszka, seler, jabłko ,śmietana, sól) 150g (A: 7,9)
    • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z makreli wędzonej (makrela wędzona, ogórki kiszone, cebula, pieprz) 80g (A: 3,4,6,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2416kcal
    • Białko ogółem: 116,5125,5g
    • Tłuszcz ogółem: 84g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 24g
    • Węglowodany ogółem: 326g
    • Cukry: 58g
    • Błonnik pokarmowy: 36,7g
    • Sód: 1835mg
    • Sól: 4,6g
    Czytaj Więcej o: 19.11.2024 - Wtorek
  • 18.11.2024 - Poniedziałek

    I ŚNIADANIE

    • Zacierka na mleku  (mleko, mąka pszenna, jajko, sól)   300ml  (A:1,3,7)                
    • Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek konserwowy, nać pietruszki, majonez, sól pieprz) 100g (A: 3,9,10)
    • Szynka pomorska drobiowa 30g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Budyń (mleko, budyń, cukier) 200ml (A: 1,5,6,7,8)

    OBIAD

    • Zupa fasolowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, makaron, fasola biała, mąka pszenna, cebula, czosnek, sól, pieprz) 350ml  (A: 1,9)
    • Śledź w śmietanie (śledzie matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 4,7)
    • Bukiet warzyw gotowanych (kalafior, brokuł, marchew) 150g
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Ser topiony 50g (A: 7)
    • Blok drobiowy 20g (A;1,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka 60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2516kcal
    • Białko ogółem: 98,5g
    • Tłuszcz ogółem: 82g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 30g
    • Węglowodany ogółem: 385g
    • Cukry: 68g
    • Błonnik pokarmowy: 41,7g
    • Sód: 1912mg
    • Sól: 4,8g
    Czytaj Więcej o: 18.11.2024 - Poniedziałek
  • 17.11.2024 - Niedziela

     

    I ŚNIADANIE

    • Ryż na mleku 300ml (A:7)
    • Szynka bartnika drobiowa 50g (A: 1,3,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry   70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jabłko 1szt. 150g
     

    OBIAD

    • Rosół z makaronem (korpus kurczaka, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
    • Udko z kurczaka pieczone (udko z kurczaka, tymianek, bazylia, oregano, olej, pieprz, sól ) 200g
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Marchew plastry (marchew, mąka pszenna, masło śmietankowe, sól ) 150g (A: 1,7)
    • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z jajka ze szczypiorkiem 80g (A: 3,10)
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g                      
    • Sałata 10g
    • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (A: 1,7)

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2235kcal
    • Białko ogółem: 111,5g
    • Tłuszcz ogółem: 79g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 24g
    • Węglowodany ogółem: 297g
    • Cukry: 51g
    • Błonnik pokarmowy: 32,7g
    • Sód: 1942mg
    • Sól: 4,9g
    Czytaj Więcej o: 17.11.2024 - Niedziela
  • 16.11.2024 - Sobota

     

    I ŚNIADANIE

    • Płatki owsiane na mleku 300ml (A: 1,7,8,11,12,13)
    • Pasztet Jana wieprzowy  60g (A: 1,6,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry  70g                                                 
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Sok pomarańczowy 1szt.  200ml
     

    OBIAD

    • Zupa jarzynowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, ziemniaki, kalafior, brokuł, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml  (A: 7,9)
    • Pieczeń drobiowo – wieprzowa mielona w sosie koperkowym- pieczona (mięso gulaszowe drobiowe, łopatka wieprzowa, koper, cebula , jajko, mąka pszenna, śmietanka, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1,3,7)
    • Sałatka z buraczków, z cebulą i olejem rzepakowym 150g
    • Kasza jęczmienna 200g (A: 1)
    • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Twaróg w kawałku 50g (A: 7)
    • Polędwica drobiowa  30g(A: 1,3,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka 60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2165kcal
    • Białko ogółem: 87,5g
    • Tłuszcz ogółem: 72g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23g
    • Węglowodany ogółem: 322g
    • Cukry: 53g
    • Błonnik pokarmowy: 34,7g
    • Sód: 1561mg
    • Sól: 3,9g
    Czytaj Więcej o: 16.11.2024 - Sobota
  • 15.11.2024 - Piątek

    I ŚNIADANIE

    • Makaron muszelki na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Serek fromage 40g (A: 7)
    • Szynka Gerwazego drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Galaretka truskawkowa z jogurtem 220g (A: 1,7)
    •  

    OBIAD

    • Zupa pomidorowa z ryżem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, ryż, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
    • Filet z dorsza smażony (filet z dorsza,  mąka pszenna,  olej rzepakowy, sól , pieprz) 110g  (A: 1,4)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka meksykańska ( kapusta biała, marchew, por, kukurydza, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z fasoli (fasola, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz) 80g (A: 6,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek kiszony plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2203kcal
    • Białko ogółem: 98,5g
    • Tłuszcz ogółem: 63g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 13g
    • Węglowodany ogółem: 340g
    • Cukry: 52g
    • Błonnik pokarmowy: 31,7g
    • Sód: 1667mg
    • Sól: 4,17g
    Czytaj Więcej o: 15.11.2024 - Piątek

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-11-03 23:07przez:
Opublikowano:0000-00-00 09:02przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-11-20 09:02przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:260

Rejestr zmian

  • [2024-11-20 09:02:01]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-11-18 06:57:11]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-11-15 07:09:45]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-11-14 06:26:41]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-11-12 07:01:02]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-11-08 06:47:29]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-11-07 09:30:42]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-11-06 08:42:47]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-11-05 08:40:29]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-11-04 06:49:07]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-11-03 23:07:23]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści