Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

30.12.2023 - Sobota

 

I ŚNIADANIE

  • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
  • Polędwica królewiecka drobiowa 50g (A: 1,3,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g  
  • Biała rzodkiew z koperkiem 70g                                        
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Sok wieloowocowy 1szt 200ml
 

OBIAD

  • Barszcz czerwony z ziemniakami (kości wieprzowe, buraki, włoszczyzna, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Pyzy z mięsem wieprzowym- gotowane (mięso wieprzowe, grysik ziemniaczany, mąka ziemniaczana, cebula, bułka tarta, mąka pszenna, drożdże, sól, pieprz, olej rzepakowy) 300g (A: 1,7)
  • Kapusta zasmażana (kapusta kiszona, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy) 150g (A: 1)
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka)  250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z twarogu z natką pietruszki ( twaróg, mleko, natka pietruszki sól) 80g (A:7)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2221kcal
  • Białko ogółem: 74g
  • Tłuszcz ogółem: 84g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 25g
  • Węglowodany ogółem: 321g
  • Cukry: 56g
  • Błonnik pokarmowy: 33g
  • Sód: 1966mg
  • Sól: 4,92g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-12-27 06:56przez:
Opublikowano:0000-00-00 10:01przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-12-27 06:56przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:1963

Rejestr zmian

  • [2023-12-27 06:56:38]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści