Regionalny Szpital w Kołobrzegu

Sierpień 2025

Artykuły

  • 31.08.2025 - Niedziela

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: MLE)
    • Szynka delikatesowa drobiowa 50g (A:GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb zwykły pszenno-żytni 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jabłko 1szt.
     

    OBIAD

    • Rosół z makaronem (korpus z kurczaka, makaron, marchew, pietruszka ,seler, por, cebula, natka pietruszki, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna, sól, pieprz czarny) 350ml (A:GLU,JAJ,SEL)
    • Udko pieczone 200g
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Marchew w plastrach 150g
    • Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z jajka ze szczypiorem (jaja, majonez, szczypior, pieprz, sól ) 80g  (A:JAJ,GOR)
    • Chleb zwykły pszenno-żytni 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka świeża 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Kawa zbożowa z mlekiem i cukrem 250ml (A: GLU,MLE )

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2812,3kcal
    • Białko ogółem: 155,2g
    • Tłuszcz ogółem: 109,7g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 32,6g
    • Węglowodany ogółem: 311,5g
    • Cukry: 103,5g
    • Błonnik pokarmowy : 41,8g
    • Sód: 1737,2mg
    • Sól: 4,34g
    Czytaj Więcej o: 31.08.2025 - Niedziela
  • 30.08.2025 - Sobota

     

    I ŚNIADANIE

    • Płatki owsiane na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
    • Pasztet pieczony drobiowy 50g (A:GLU,SOJ,MLE )
    • Chleb zwykły pszenno-żytni 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Sok pomarańczowy 200ml
     

    OBIAD

    • Zupa pomidorowa z ryżem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ryż, koncentrat pomidorowy, makaron świderki, natka pietruszki, śmietanka, sól, pieprz czarny, liść laurowy, jarzynka naturalna) 350ml (A: MLE,SEL)
    • Zrazik mielony duszony na parze w sosie koperkowym(łopatka wieprzowa ,cebula, mąka pszenna, śmietanka, koper świeży, bułka kajzerka, jajo kurze, sól pieprz czarny ) 100g/150ml (A: GLU,JAJ,SOJ,MLE)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Sałatka z buraczków z cebulą i olejem 150g
    • Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Ser żółty 60g (A: MLE)
    • Chleb zwykły pszenno-żytni 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka czerwona tarta 60g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2305,9kcal
    • Białko ogółem: 86,2g
    • Tłuszcz ogółem: 74,6g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 29,7 g
    • Węglowodany ogółem: 332,7g
    • Cukry: 118,2g
    • Błonnik pokarmowy: 35g
    • Sód: 1722,6mg
    • Sól: 4,31g
    Czytaj Więcej o: 30.08.2025 - Sobota
  • 29.08.2025 - Piątek

    I ŚNIADANIE

    • Makaron muszelki mleku (mleko, makaron, sól) 300ml (A:GLU,JAJ,MLE)
    • Ser fromage 40g (A; MLE)
    • Szynka wieprzowa szkolna 20g (A; GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb zwykły pszenno-żytni 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Galaretka malinowa z jogurtem 220g (A; GLU,MLE)

    OBIAD

    • Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kasza jęczmienna, ziemniaki, natka pietruszki, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna) 350ml (A: GLU,SEL)
    • Filet z dorsza smażony(filet z dorsza, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól) 110g (A:GLU,RYB)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka z kapusty pekińskiej z rzodkiewką i olejem (kapusta czerwona, rzodkiewka, natka pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz czarny) 150g
    • Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml
    •  

     

    KOLACJA I

    • Pasta z białej fasoli ( fasola Jaś, włoszczyzna, cebula, ketchup, musztarda, sól, pieprz czarny) 80g (A:SEL,GOR)
    • Chleb zwykły pszenno-żytni 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek kiszony plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2420,1kcal
    • Białko ogółem: 90,7g
    • Tłuszcz ogółem: 82,7g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23,4g
    • Węglowodany ogółem: 340,7g
    • Cukry: 75,2g
    • Błonnik pokarmowy: 43,4g
    • Sód: 2086,2mg
    • Sól: 5,22g
    Czytaj Więcej o: 29.08.2025 - Piątek
  • 28.08.2025 - Czwartek

    I ŚNIADANIE

    • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
    • Polędwica drobiowa 50g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb zwykły pszenno-żytni 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka świeża paski 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Sok jabłkowy 200ml

    OBIAD

    • Zupa pomidorowa z ryżem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, ryż, natka pietruszki, śmietanka, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna) 350ml (A: MLE,SEL)
    • Schab pieczony w sosie własnym (schab wieprzowy, cebula , mąka pszenna, olej rzepakowy, sól , pieprz czarny, papryka słodka, liść laurowy, ziele angielskie) 100g/150ml (A: GLU)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka z kapusty białej i marchewki (kapusta biała, marchew, natka pietruszki, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz czarny)   150g
    • Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Ser żółty 50g (A: MLE)
    • Chleb zwykły pszenno-żytni 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU,)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2 188,1kcal
    • Białko ogółem: 99g
    • Tłuszcz ogółem: 67,1g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 26,8g
    • Węglowodany ogółem: 307,5g
    • Cukry: 102,4g
    • Błonnik pokarmowy: 33,4g
    • Sód: 1892,1mg
    • Sól: 4,73g
    Czytaj Więcej o: 28.08.2025 - Czwartek
  • 27.08.2025 - Środa

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
    • Polędwica drobiowa 20g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Twarożek ze szczypiorkiem 40g (A: MLE)
    • Chleb zwykły pszenno-żytni 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka czerwona 60g
    • Sałata masłowa 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jogurt naturalny 1szt 150g (A: MLE)

    OBIAD

    • Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz naturalny, ziele angielskie, liść laurowy, jarzynka naturalna )  350ml (A: GLU,JAJ,SEL)
    • Gołąbek duszony wieprzowy bez zawijania (półmięsny) w sosie pomidorowym (łopatka wieprzowa, kapusta biała, cebula, ryż biały, mąka pszenna, przecier pomidorowy, jajko, śmietanka, sól, pieprz czarny) 100g/150ml (A: GLU,JAJ,MLE)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Brokuły gotowane na parze 150g
    • Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z makreli wędzonej (makrela wędzona, jaja, cebula, majonez, ketchup, sól, pieprz czarny) 80g (A:JAJ, RYB,GOR)
    • Chleb zwykły pszenno-żytni 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU,)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek kiszony 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2 177,1kcal
    • Białko ogółem: 81,4g
    • Tłuszcz ogółem: 67,6g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 24,2g
    • Węglowodany ogółem: 316,7g
    • Cukry: 78,2g
    • Błonnik pokarmowy: 35g
    • Sód: 2 319,2mg
    • Sól:5,80g
    Czytaj Więcej o: 27.08.2025 - Środa
  • 26.08.2025 - Wtorek

    I ŚNIADANIE

    • Makaron świderki na mleku 300ml (A: GLU,JAJ,MLE)
    • Ser żółty 50g (A: MLE)
    • Chleb zwykły pszenno-żytni 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor  plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Koktajl mleczno-owocowy (jogurt naturalny, truskawki, cukier) 200ml (A: MLE)

    OBIAD

    • Zupa kalafiorowa z ziemniakami (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kalafior, natka pietruszki, ziemniaki, śmietanka sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna) 350ml (A: MLE,SEL)
    • Pałka z kurczaka pieczona (pałka z  kurczaka, papryka słodka, oregano, bazylia, olej rzepakowy, sól , pieprz czarny) 200g
    • Ryż na sypko 200g
    • Surówka z marchewki, pietruszki, selera i jabłka z jogurtem naturalnym 150g A: MLE,SEL,SO2)
    • Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka drobiowa gotowana 60g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb zwykły pszenno-żytni 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Buraczki gotowane plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 3 128,9kcal
    • Białko ogółem: 165,1g
    • Tłuszcz ogółem: 121,5g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 44,4g
    • Węglowodany ogółem: 350,1g
    • Cukry: 97,1g
    • Błonnik pokarmowy: 38,6g
    • Sód:2 129,1mg
    • Sól: 5,32g
    Czytaj Więcej o: 26.08.2025 - Wtorek

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-08-01 07:16przez:
Opublikowano:2025-08-01 06:07przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-09-01 06:06przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:1190

Rejestr zmian

  • [2025-09-01 06:06:44]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-08-29 22:23:19]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-08-29 22:22:52]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-08-28 21:58:22]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-08-27 16:54:59]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-08-27 16:54:38]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-08-25 06:19:55]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-08-22 07:01:27]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-08-21 07:13:28]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-08-20 07:26:33]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-08-19 08:33:09]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-08-18 07:22:53]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-08-14 13:05:30]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-08-13 06:45:04]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-08-12 09:27:07]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-08-12 09:26:08]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-08-07 08:01:37]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-08-06 12:43:56]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-08-05 08:28:41]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-08-04 06:56:43]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-08-01 07:16:34]Gracjan TyczyńskiInformacje